objednať časopis
všetky kategórie

Geniálne! Na tento Petrin koláč nepotrebujete váhu ani odmerku. A chutí presne tak, ako vyzerá. ROZPRÁVKOVO!

Jogurtový koláč s figami (hocakým ovocím)

Petra Tóthová, porotkyňa televíznej šou (RTVS) Pečie cele Slovensko pripravila spolu so svojou rodinou niekoľko dezertov pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo.
Petra Tóthová, porotkyňa televíznej šou (RTVS) Pečie cele Slovensko pripravila spolu so svojou rodinou niekoľko dezertov pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo.
Zdroj: MATEJ KALINA

ZA PLECH, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 2 grécke jogurty (tégliky po 125 g)
  • 1 téglik oleja
  • 1,5-2 tégliky krupicového cukru (podľa ovocia)
  • 3 tégliky polohrubej múky
  • 3 vajcia M
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 lyžica vanilkovej pasty (alebo 1 balíček vanilkového cukru)
  • pol lyžičky soli
  • figy (alebo hocaké sezónne ovocie)
Kávovo ríbezľový koláč s medovkou.
Čítajte viac
3 HRNČEKOVÉ KOLÁČE, ktoré pečieme celé leto: Aha, máte ich RAZ-DVA!

POSTUP:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C, nastavte horný aj spodný ohrev. Plech (30 x 22 cm) vyložte papierom na pečenie.
  2. Do misy preložte jogurt z téglikov –pozrite sa, pokiaľ siahal. To bude vaša odmerka. K jogurtu tak pridajte téglik oleja a postupne aj zvyšné suroviny. Jemne miešajte, kým sa nespoja.
  3. Cesto vylejte do plechu, posypte prekrojenými figami (iným sezónnym ovocím) a pečte 25-30 minút do zlatista. Počkajte, kým koláč vychladne, a môžete servírovať. Nech vám chutí!

Vynikajúce OVOCNÉ KOLÁČE sú aj v našej GALÉRII: Kliknite SEM!

Už ste počuli náš podcast?

Kategórie