Jogurtový koláč s figami (hocakým ovocím)
Petra Tóthová, porotkyňa televíznej šou (RTVS) Pečie cele Slovensko pripravila spolu so svojou rodinou niekoľko dezertov pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo.
Zdroj: MATEJ KALINA
ZA PLECH, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 2 grécke jogurty (tégliky po 125 g)
- 1 téglik oleja
- 1,5-2 tégliky krupicového cukru (podľa ovocia)
- 3 tégliky polohrubej múky
- 3 vajcia M
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 lyžica vanilkovej pasty (alebo 1 balíček vanilkového cukru)
- pol lyžičky soli
- figy (alebo hocaké sezónne ovocie)
POSTUP:
- Predhrejte rúru na 180 °C, nastavte horný aj spodný ohrev. Plech (30 x 22 cm) vyložte papierom na pečenie.
- Do misy preložte jogurt z téglikov –pozrite sa, pokiaľ siahal. To bude vaša odmerka. K jogurtu tak pridajte téglik oleja a postupne aj zvyšné suroviny. Jemne miešajte, kým sa nespoja.
- Cesto vylejte do plechu, posypte prekrojenými figami (iným sezónnym ovocím) a pečte 25-30 minút do zlatista. Počkajte, kým koláč vychladne, a môžete servírovať. Nech vám chutí!