DOMÁCA MORČACIA ROLÁDA
5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
Potrebujete
- 800-1 000 g morčacích pŕs
- pár plátkov sušenej šunky
- čerstvé figy
- 2 mozzarelly
- 150 g goudy
- petržlenovú vňať alebo čerstvý špenát
- kurací vývar (na doplnenie omáčky)
- 1 lyžičku kukuričného škrobu
- soľ, mleté čierne korenie
1. Umyté a osušené morčacie prsia nakrájajte naprieč vláknam na plátky hrubé asi 1 cm. Jednotlivé plátky mäsa naklepte medzi dvoma hrubšími igelitovými vreckami.
2. Papier na pečenie rovnomerne posypte soľou a čerstvo pomletým čiernym korením. Pod papier umiestnite hrubšiu hliníkovú fóliu. Plátky rozklepaného mäsa poukladajte tesne vedľa seba, aby sa jemne prekrývali.
3. Všetky plátky mäsa ešte raz spolu naklepte cez igelitové vrecko, hlavne na miestach, kde sa prekrývajú. Tak sa lepšie spoja. Posypte soľou, korením a rozložte plnku. Tú pripravíte zo šunky, z nakrájaných fíg, kúskov mozzarelly, goudy a nasekanej petržlenovej vňate.
4. Roládu opatrne zaviňte pomocou papiera na pečenie a zabaľte do hliníkovej fólie. Fóliu pevne zatiahnite z oboch strán tak, aby sa neroztrhla. Roládu pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C približne 30 až 40 minút. Upečenú roládu nechajte odležať na doske aspoň 10 minút.
5. Roládu rozbaľte a výpek zlejte do panvice. Na miernom plameni zohrejte, prilejte vývar a zahustite ho škrobom rozmiešaným v troche studenej vody. Roládu môžete ešte zapiecť v rúre pri 220 °C. Ak je roláda menšia, opečte ju na troche oleja na panvici. Upečenú roládu pokrájajte na úhľadné porcie.
DOBRÉ TIPY:
- Na roládu môžete použiť aj bravčové alebo teľacie karé, kačacie prsia či hovädziu roštenku.
- Do plnky sa tiež hodí špenát, bryndza, slanina, pažítka, kyslá kapusta, slivky, gaštany, kel, syr feta, olivy, sušené paradajky. Podľa sezóny a chuti.