objednať časopis
všetky kategórie

Skvelá roláda na sviatočný nedeľný obed, ale pokojne si ju urobte aj na večeru. Už volajte hladošov k stolu.

DOMÁCA MORČACIA ROLÁDA

Morčacia roláda
Zdroj: morčacia roláda

5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

Potrebujete

  • 800-1 000 g morčacích pŕs
  • pár plátkov sušenej šunky
  • čerstvé figy
  • 2 mozzarelly
  • 150 g goudy
  • petržlenovú vňať alebo čerstvý špenát
  • kurací vývar (na doplnenie omáčky)
  • 1 lyžičku kukuričného škrobu
  • soľ, mleté čierne korenie
Morčacia roláda  - postup 1
Zdroj: Dobré jedlo/(Laura Witteková

1. Umyté a osušené morčacie prsia nakrájajte naprieč vláknam na plátky hrubé asi 1 cm. Jednotlivé plátky mäsa naklepte medzi dvoma hrubšími igelitovými vreckami.

Morčacia roláda - postup 2
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

2. Papier na pečenie rovnomerne posypte soľou a čerstvo pomletým čiernym korením. Pod papier umiestnite hrubšiu hliníkovú fóliu. Plátky rozklepaného mäsa poukladajte tesne vedľa seba, aby sa jemne prekrývali.

Morčacia roláda - postup 3
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

3. Všetky plátky mäsa ešte raz spolu naklepte cez igelitové vrecko, hlavne na miestach, kde sa prekrývajú. Tak sa lepšie spoja. Posypte soľou, korením a rozložte plnku. Tú pripravíte zo šunky, z nakrájaných fíg, kúskov mozzarelly, goudy a nasekanej petržlenovej vňate.

MorcaciA roláda postup 4
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

4. Roládu opatrne zaviňte pomocou papiera na pečenie a zabaľte do hliníkovej fólie. Fóliu pevne zatiahnite z oboch strán tak, aby sa neroztrhla. Roládu pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C približne 30 až 40 minút. Upečenú roládu nechajte odležať na doske aspoň 10 minút.

Morčacia roláda  - postup 5
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

5. Roládu rozbaľte a výpek zlejte do panvice. Na miernom plameni zohrejte, prilejte vývar a zahustite ho škrobom rozmiešaným v troche studenej vody. Roládu môžete ešte zapiecť v rúre pri 220 °C. Ak je roláda menšia, opečte ju na troche oleja na panvici. Upečenú roládu pokrájajte na úhľadné porcie.

DOBRÉ TIPY:

  • Na roládu môžete použiť aj bravčové alebo teľacie karé, kačacie prsia či hovädziu roštenku.
  • Do plnky sa tiež hodí špenát, bryndza, slanina, pažítka, kyslá kapusta, slivky, gaštany, kel, syr feta, olivy, sušené paradajky. Podľa sezóny a chuti.

Máte radi mäso. V Dobrom jedle sme pre vás urobili mnoho chutných receptov. Pozrite si v GALÉRII >>>

Reuben sendvič.
Čítajte viac
To je FRAJER. Ľubomír svoje CHUTNÉ jedlá VARÍ V LESE a pozrite, aké sú dokonalé
Plnená paprika.
Čítajte viac
Plnená PAPRIKA: Dáte si radšej slovenskú alebo grécku? Obe sú skvelé!
Parmigiana di melanzane od kuchára Ľuboša chutí fantasticky!
Čítajte viac
Lepšie, než lasagne! Z BAKLAŽÁNOV urobte PARMIGIANA DI MELANZANE
Morčací guláš s cuketou,
Čítajte viac
NETRADIČNÉ GULÁŠE stoja za vyskúšanie: Tieto RECEPTY si od vás budú pýtať všetci!
POLIEVKA Z PEČENÝCH PARADAJOK
Čítajte viac
Fantastická POLIEVKA Z PEČENÝCH PARADAJOK: Na rozlúčku s letom
Fornetti so syrom
Čítajte viac
Domáce FORNETTI s bryndzou: Máme recept, s ktorým sa vám určite podaria
Tieto mäsové guličky sú extrémne šťavnaté vďaka jablku!
Čítajte viac
Špagety s tými NAJŠŤAVNATEJŠÍMI MÄSOVÝMI GULIČKAMI! Tajná ingrediencia?