Reklama

Fantastická ŠVÁBKA SO ZAMRVANKOU: POLIEVKA od tety Palušky nás úplne dostala

Paluškina polievka z hŕstky surovín nasýti celú chalupu.

Zdroj: Dobré jedlo/Peter Šimončík

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Milujeme všetky dobroty od tety Palušky z Východnej! Sú krásne jednoduché, len z lokálnych surovín a uvarené s úprimnou láskou. Palušku ich naučila jej mama...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pravá ťahaná maková štrúdľa

    Švábka so zamrvankou

    Zdroj: Dobré jedlo/Peter Šimončík

    Vďaka Paluškinej zamrvanke zasýti na dlho.

    ZA HRNIEC, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT

    Potrebujete:

    • 5 zemiakov
    • 2-3 mrkvy (nemusia byť)
    • kúsok slaniny
    • 1 lyžica hladkej múky
    • trochu mletej červenej papriky
    • petržlenová vňať na podávanie

    Na zamrvanku:

    • 120 g hladkej múky
    • 1 vajce
    • štipka soli
    • voda

    POSTUP:

    1. Olúpané zemiaky (prípadne aj mrkvu) nakrájajte na kocky a dajte variť do osolenej vody.
    2. Nakrájanú slaninu roztopte na panvici, pridajte múku a mletú papriku – urobte jemnú zásmažku. Keď sú zemiaky mäkké, vmiešajte ju do polievky a ešte chvíľu povarte.
    3. V miske urobte z múky, vajca, zo soli a z vody cesto na zamrvanku. Zatrepte ho do polievky (ako halušky) a varte, kým zamrvanka nevypláva.
    4. Švábku so zamrvankou podávajte ozdobenú nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.