Fantastická ŠVÁBKA SO ZAMRVANKOU: POLIEVKA od tety Palušky nás úplne dostala
12. 3. 2021, 8:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 23:54)

Zdroj: Dobré jedlo/Peter Šimončík
Reklama
Milujeme všetky dobroty od tety Palušky z Východnej! Sú krásne jednoduché, len z lokálnych surovín a uvarené s úprimnou láskou. Palušku ich naučila jej mama...
Zdroj: Peter Šimončík
Zdroj: Archív
Zdroj: DJ/Peter Šimončík
Galéria k článku
13 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Pravá ťahaná maková štrúdľaŠvábka so zamrvankou
Zdroj: Dobré jedlo/Peter Šimončík
Vďaka Paluškinej zamrvanke zasýti na dlho.
ZA HRNIEC, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
- 5 zemiakov
- 2-3 mrkvy (nemusia byť)
- kúsok slaniny
- 1 lyžica hladkej múky
- trochu mletej červenej papriky
- petržlenová vňať na podávanie
Na zamrvanku:
- 120 g hladkej múky
- 1 vajce
- štipka soli
- voda
POSTUP:
- Olúpané zemiaky (prípadne aj mrkvu) nakrájajte na kocky a dajte variť do osolenej vody.
- Nakrájanú slaninu roztopte na panvici, pridajte múku a mletú papriku – urobte jemnú zásmažku. Keď sú zemiaky mäkké, vmiešajte ju do polievky a ešte chvíľu povarte.
- V miske urobte z múky, vajca, zo soli a z vody cesto na zamrvanku. Zatrepte ho do polievky (ako halušky) a varte, kým zamrvanka nevypláva.
- Švábku so zamrvankou podávajte ozdobenú nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.