Reklama

Super RÝCHLY MARHUĽOVÝ KOLÁČ: RECEPT máme od maminy Diany Hágerovej, ktorá pečie ÚŽASNÉ TORTY!

Diana má krásny nový účes. Čo poviete?

Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cr3lgyxNfIz/

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Je vskutku jednoduchý, BEZ KYSNUTIA, ale zato fantastický a plný sezónneho ovocia,“ hovorí Diana. „Ako ozdobu možno použiť prakticky každé ovocie - jahody, čerešne, čučoriedky. U nás najčastejšie používame marhule, teraz v sezóne čerstvé a mimo sezóny zavarené."

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Super RÝCHLY MARHUĽOVÝ KOLÁČ: RECEPT máme od maminy Diany Hágerovej
    Zdroj: NMH

    V rodine obľúbenej moderátorky a maminy dvoch rozkošných detí sa pečie často. K nedávnym meninám však dostala sladký darček práve Diana - jej mamina spolu s deťmi pre ňu upiekla takúto parádnu tortu!

    "Ja som mala taký víkend, že aaaach 🤍. Moji rodičia mi dali najkrajší darček k meninám, mali sme čas pre seba s Romanom 🤍 Som taká vďačná, že mám okolo seba ľudí, akých mám. Túto prekrásnu a chutnú tortu pre mňa pripravili deti a moja maminka 🤤 latku nastavili vysoko, neviem, čo mám čakať na narodky 😜😂"... napísala k fotke na svoj Instagram.

    Diana, ktorá zdedila kuchárske gény po svojej šikovnej mamine, nám venovala ich rodinný RECEPT na BLESKOVÝ MARHUĽOVÝ KOLÁČ bez kysnutia. SUPER RECEPT je na ďalšej strane.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      CUKETOVÉ DOBROTY: Aha, máme pre vás SUPER RECEPTY!
      Zdroj: NMH

      Dianin marhuľový koláč s posýpkou

      Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

      Na Dianin koláč môžete použiť hocaké sezónne ovocie.

      ZA PLECH PRÍPRAVA 10 MINÚT PEČENIE 45 MINÚT

      Potrebujete:

      • 250 g práškového cukru
      • 1 vanilkový cukor
      • 500 g polohrubej múky
      • 125 g masla (zmäknutého)
      • 1 kypriaci prášok
      • 2 vajcia
      • 150 ml mlieka
      • marhule (iné ovocie)

      POSTUP:

      1. Cukry, múku a maslo rukou rozdrobte na posýpku. Štvrtinu z nej odoberte a odložte bokom. Do zvyšku primiešajte kypriaci prášok, vajcia a mlieko. Všetko spolu vymixujte.
      2. Cesto vylejte do pekáča vystlaného papierom na pečenie, rozložte naň ovocie a posypte odloženou posýpkou. Koláč pečte v rúre vyhriatej na 180 C  40-45minút, kým posýpka nezozlatne. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.