Reklama
Je v nich tiež kopa živín a perfektne sa hodia k iným letným dobrotám zo záhrady. My sme jednoznačne za šalátové uhorky. A čo vy? Šup s nimi aj do tejto skvelej polievky, ktorá vám spraví deň!
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Gurmet
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek
Galéria k článku
48 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Kokteil pre zdravo opálenú pleť: Namiešate si ho jednoducho!Zdroj: NMH
Zdroj: Shutterstock
Studená uhorková polievka s mätou.
Studená uhorková polievka s mätou
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, CHLADENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 2 uhorky
- 2 strúčiky cesnaku
- za 2 hrste čerstvej mäty
- šťava z citróna
- 600 ml cmaru alebo kefíru
- 4 lyžice kvalitného olivového oleja
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie
POSTUP:
- Uhorky olúpte škrabkou. Nakrájajte niekoľko tenkých koliesok a odložte ich. Zvyšok uhoriek nakrájajte na malé kocky a rozmixujte.
- K rozmixovaným uhorkám pridajte nakrájaný cesnak, mätu, citrónovú šťavu, cmar, 2 lyžice oleja, mleté korenie a soľ. Všetko dobre rozmixujte a podľa potreby zrieďte studenou vodou.
- Pred podávaním nechajte polievku asi pol hodiny chladiť a odležať. Na tanieroch ju ozdobte kolieskami uhorky poliatymi olivovým olejom a posypanými mletým korením. Dobrú chuť!