Reklama

Studená UHORKOVÁ POLIEVKA vás osvieži: Mňam, vylížete misku!

Uhorková polievka je v horúcich dňoch príjemným osviežením.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Je v nich tiež kopa živín a perfektne sa hodia k iným letným dobrotám zo záhrady. My sme jednoznačne za šalátové uhorky. A čo vy? Šup s nimi aj do tejto skvelej polievky, ktorá vám spraví deň!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Kokteil pre zdravo opálenú pleť: Namiešate si ho jednoducho!
    Zdroj: NMH

    Zdroj: Shutterstock

    Studená uhorková polievka s mätou.

    Studená uhorková polievka s mätou

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, CHLADENIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 2 uhorky
    • 2 strúčiky cesnaku
    • za 2 hrste čerstvej mäty
    • šťava z citróna
    • 600 ml cmaru alebo kefíru
    • 4 lyžice kvalitného olivového oleja
    • soľ, čerstvo mleté čierne korenie

    POSTUP:

    1. Uhorky olúpte škrabkou. Nakrájajte niekoľko tenkých koliesok a odložte ich. Zvyšok uhoriek nakrájajte na malé kocky a rozmixujte.
    2. K rozmixovaným uhorkám pridajte nakrájaný cesnak, mätu, citrónovú šťavu, cmar, 2 lyžice oleja, mleté korenie a soľ. Všetko dobre rozmixujte a podľa potreby zrieďte studenou vodou.
    3. Pred podávaním nechajte polievku asi pol hodiny chladiť a odležať. Na tanieroch ju ozdobte kolieskami uhorky poliatymi olivovým olejom a posypanými mletým korením. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.