Reklama

STRAKATÝ CHRBÁTIK miluje aj Beáta Dubasová: SUPER KOLÁČIK budete piecť stále!

Strakatý chrbátik Beáty Dubasovej.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CqxmjUlK6Pn/

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Bleskový hrnčekový koláčik, ktorý známa speváčka pečie rada a často, si u vás doma zamilujú. Vrelo odporúčame!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najklikanejšia ŤAHANÁ ŠTRÚDĽA: S celým FOTOPOSTUPOM!
    Zdroj: NMH

    O Beáte Dubasovej je známe, že je nielen vynikajúca speváčka, ale tiež gazdinka. Na svojom Instagrame sa občas pochváli svojimi dobrotami, ktoré musia byť časovo nenáročné, no chutné.

    Taký je aj známy koláč STRAKATÝ CHRBÁTIK, ktorý si môžete upiecť podľa nášho receptu bez ovocia, ako ho pripravuje cukrárka Dobrého jedla Veronika Kollárová, alebo s ovocím - či už čerstvým, alebo zaváraným/mrazeným, ako ho miluje Beáta.

    Obľúbená speváčka, ktorá nestarne, vystupovala aj v relácii Tajomstvo mojej kuchyne, kde tiež prezradila svoj recept na strakatý chrbátik.

    Strakatý chrbátik

    ZA PLECH, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT

    Na tvarohovú vrstvu:

    • 500 g jemného tvarohu
    • 1 hrnček mlieka
    • 2 vajcia
    • trištvrte šálky práškového cukru
    • 1 balíček vanilkového pudingu

    Na kakaovú vrstvu:

    • 2 vajcia
    • 1 hrnček kryštálového cukru
    • trištvrte šálky slnečnicového oleja
    • 1 hrnček mlieka
    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 1 hrnček špaldovej celozrnnej múky
    • 3 lyžice kakaa holandského typu
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    • pol hrnčeka lieskových orieškov (posekaných na hrubo)
    • kakao a oriešky na ozdobu
    • ovocie na posypanie (nemusí byť)
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Téglikový koláč VÁS DOSTANE: Recept Petry Tóthovej musíte vyskúšať, hodí sa hocaké ovocie!
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Rúru zohrejte na 170 °C. V mise zmiešajte všetky suroviny na tvarohovú zmes a dajte bokom. 
      2. Pripravte kakaovú zmes: Vymiešajte vajcia s cukrom, postupne pridajte olej, mlieko, obe múky, kakao, oriešky aj prášok do pečiva. 
      3. Na plech (34 x 24 cm) vyložený papierom na pečenie vylejte dve tretiny kakaovej zmesi a rozotrite na ňu celú tvarohovú zmes. Ak máte poruke ovocie, rozložte ho na tvarohovú vrstvu. Zvyšnú kakaovú zmes ukladajte lyžicou na tvarohovú vrstvu, aby na nej vznikli pekné fliačiky. Koláč pečte 30-40 minút a potom ho nechajte dobre vychladnúť. Pred podávaním ho ešte posypte kakaom a posekanými orieškami.

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.