Reklama

STOROČNÝ ZEMIAKOVÝ KOLÁČ: Konkuruje mu len PITÉ alebo PÁJ!

jablkový koláč, pité

Zdroj: DOBRÉ JEDLO

Reklama

Do všetkých koláčov ide kopec jabĺk a podľa výberu mak, tvaroh alebo orechy. Vyberte si favorita!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Upečte si s nami šťavnatú jablkovú tortu so slivkami a šľahačkou

    STOROČNÝ ZEMIAKOVÝ KOLÁČ

    NA CESTO:

    • 400 g hladkej múky
    • 350 g  v šupke uvarených zemiakov
    • 1 vajce
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    • 2 lyžice práškového cukru
    • 1 balíček vanilínového cukru
    • 250 g masla

    NA PLNKU:

    • 600 g jabĺk
    • 150 g mletého maku
    • 150 g práškového cukru
    • 1 balíček škoricovho cukru
    • 1 lyžica Solamylu

    NA POTRETIE:

    • 50 g rozpusteného masla

    RECEPT POKRAČUJE NA ĎALŠEJ STRANE>>

    POSTUP:

    1. Zemiaky  nechajte vychladnúť, ošúpte a nastrúhajte najemno.  vymiešajte s ostatnými surovinami a vymieste  hladké cesto.
    2. Jablká nastrúhajte na hrubšie, zmiešajte s makom, cukrom a Solamylom.
    3. Cesto rozdeľte na dve časti. Jednu časť vyvaľkajte na veľkosť plechu a valčekom preneste na vymastený a múkou vysypaný plech.
    4. Navrstvite plnku a na vrch pomocou valčeka položte druhú polovicu rozvaľkaného cesta. Potrite rozpusteným maslom, popichajte vidličkou a pečte na 180 °C približne 35 minút. Vychladnutý koláč môžete posypať práškovým cukrom.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Apple Pie, alebo jablkový koláč s mriežkou

      JABLKOVÉ PITÉ

      NA CESTO:

      • 300 g hladkej múky
      • 150 g masla
      • 80 g práškového cukru
      • 1 žĺtok
      • 2 lyžice hustej kyslej smotany
      • štipka soli                                                                                                                                                            

      NA PLNKU:

      • 1 kg ošúpaných jabĺk
      • 120 g pomletých orechov
      • 3 vajcia
      • 1 vanilínový cukor
      • 1 škoricový cukor
      • 90 g krupicového cukru
      • 2-3 lyžice jablkovej šťavy  
      • Na potretie 1 vajce      

      RECEPT POKRAČUJE NA ĎALŠEJ STRANE>>

      POSTUP:

      1. Hladkú múku, práškový cukor, žĺtok , kyslú smotanu, maslo a štipku soli spolu spracujte na hladké cesto, ktoré rozdelíte na dve rovnaké časti.                                                                                     
      2. Ošúpané jablká nahrubo postrúhajte. Dajte ich do širšej panvice, prisypte vanilínový cukor, 50 g krupicového cukru, jablkovú šťavu,  premiešajte a na miernom ohni duste do mäkka. Ochuťte škoricovým cukrom, odstavte a nechajte vychladnúť.  Z bielkov a zvyšného krupicového cukru ušľahajte tuhý sneh. Do studenej masy pridajte žĺtky, pomleté orechy a dotuha vyšľahaný sneh z bielkov.                                                                                                                                                                                                
      3. Hlbší plech na pečenie s rozmermi 22x30 cm vymastite a vysypte múkou. Jednu časť cesta rozvaľkajtee na ľahko pomúčenej doske a pomocou valčeka ho preneste na plech. Na cesto rovnomerne rozotrite plnku a prikryte druhou časťou rozvaľkaného cesta.                                              
      4. Povrch cesta na plechu popichajte vidličkou a potrite rozšľahaným vajcom. Vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 170°C pečte asi 45 minút. Po vychladnutí pokrájajte.            
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Nemáte čas piecť? Bleskový jablkový koláčik budete milovať!
        Zdroj: Instagram@veganfoodiecooks

        JABLKOVÝ PÁJ 

        Šťavnatý s tvarohom

        RECEPT TU>>