Štíhle POLIEVKY: TIETO si varte aj pri diéte
18. 3. 2022, 15:12 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:26)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Koreňová zelenina má blahodarné účinky na zdravie. Ako ju využiť v kuchyni?
Mrkvový krém
4 porcie, príprava 40 minút
Potrebujete:
- 300 g mrkvy
- 150 g sladkých zemiakov
- 1 cibuľa
- 1 lyžica olivového oleja
- 400 ml vývaru
- soľ
- kurkuma
- čerstvé bylinky
- opečený cícer
POSTUP:
- Najemno nakrájanú cibuľku opražte na olivovom oleji, pridajte nakrájanú zeleninu s kurkumou a premiešajte.
- Zalejte vývarom, polievku dochuťte soľou a nechajte variť, až kým nie je zelenina mäkká.
- Hotovú polievku rozmixujte ponorným mixérom a pri servírovaní môžete ozdobiť pečeným cícerom.
Nutričné informácie kalórie: 310 kcal bielkoviny: 6,5 g sacharidy: 49 g tuky: 10 g
Recepty plné vitamínov pripravila Lenka Hejdušková. Počas tehotenstva pribrala 18 kg a po pôrode prešla neľahkým obdobím. Podarilo sa jej schudnúť a dnes sa venuje tomu, čo ju baví najviac – výžive a pohybu. Celý jej príbeh nájdete TU.

Video Player is loading.
Jeden základ, šesť polievok. Vytvorte z brokolicovej kulinársky zážitokCviklová polievka s kozím syrom
4 porcie, príprava 40 minút
Zdroj: Lenka Hejdušková
Najlepšie chutí s kozím alebo ovčím syrom a čerstvými bylinkami.
Potrebujete:
- 1 väčšia cvikla
- 1 väčšia mrkva
- pol červenej cibule
- 150 ml kokosového mlieka
- 400 ml vývaru
- čerstvé bylinky
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ
- 50 g kozieho syra
POSTUP:
- Na oleji opražte na jemno nakrájanú červenú cibuľku.
- Pridajte nakrájanú cviklu s mrkvou a zalejte vývarom. Nechajte variť, kým zelenina nezmäkne, a potom pomocou ponorného mixéra polievku rozmixujte dohladka.
- Vráťte naspäť na sporák, pridajte soľ a kokosové mlieko.
- Nechajte povariť ešte asi 8 minút a polievku môžete podávať.
Nutričné informácie kalórie: 705 kcal bielkoviny: 21 g sacharidy: 40 g tuky: 49 g
Zdroj: zdravie.sk