Pečené vajcia s mätovým pestom
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT
Zdroj: Gurmet/Marek Bartoš
POTREBUJETE:
- 1-2 papričky jalapeňos
- 1 zväzok koriandra
- za hrsť mätových lístkov
- 100 g lúpaných pistácií
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 90 ml smotany na šľahanie
- 8 vajec
- soľ
- 125 ml olivového oleja + na vymastenie misiek
- čerstvé pečivo na podávanie
POSTUP:
- Papričky jalapeňos zbavte stopky aj semienok a nakrájajte. Do misy mixéra natrhajte mätové a koriandrové lístky, môžete použiť aj jemnejšie stonky. Pridajte pistácie, cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu, pol lyžičky soli a rozmixujte na konzistenciu pesta.
- Pripravte štyri zapekacie misky a vymažte ich olejom. Do každej misky nalejte dve lyžice smotany, rozklepnite do nej dve vajíčka a pridajte lyžicu bylinkového pesta. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte 12 až 15 minút. Podávajte so zvyšným pestom a s čerstvým pečivom.
Článok pokračuje na ďalšej strane >>>