objednať časopis
všetky kategórie

Pečené vajcia s mätovým pestom, japonská omeleta či sendvič s bylinkovým tvarohom a vajíčkom, vám hneď zrána urobia perfektný deň!

Pečené vajcia s mätovým pestom

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT

Pečené vajcia s mätovým pestom.
Zdroj: Gurmet/Marek Bartoš

POTREBUJETE:

  • 1-2 papričky jalapeňos
  • 1 zväzok koriandra
  • za hrsť mätových lístkov
  • 100 g lúpaných pistácií
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 90 ml smotany na šľahanie
  • 8 vajec
  • soľ
  • 125 ml olivového oleja + na vymastenie misiek
  • čerstvé pečivo na podávanie

POSTUP:

  1. Papričky jalapeňos zbavte stopky aj semienok a nakrájajte. Do misy mixéra natrhajte mätové a koriandrové lístky, môžete použiť aj jemnejšie stonky. Pridajte pistácie, cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu, pol lyžičky soli a rozmixujte na konzistenciu pesta.
  2. Pripravte štyri zapekacie misky a vymažte ich olejom. Do každej misky nalejte dve lyžice smotany, rozklepnite do nej dve vajíčka a pridajte lyžicu bylinkového pesta. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C  a pečte 12 až 15 minút. Podávajte so zvyšným pestom a s čerstvým pečivom.

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>