Logo
Reklama

Slávne LEPNÍKY Z HRUŠOVA: Takto ĽAHKO si ich UPEČIETE DOMA, dostali sme RECEPT!

„Hrušovské lepníky pečieme na slano aj na sladko už štvrté storočie, vlastne odkedy naši predkovia mali v dome takzvanú čiernu kuchyňu s kamennou pecou, v ktorej sa každú sobotu piekol chlieb. Keďže pec naň musela byť riadne vyhriata, no najmä deti boli už od rána hladné, nedočkavé, staré mamy najskôr hádzali do pece okrúhle koláče z chlebového cesta, lepníky, hotové za pár minút,“ vysvetľuje rodáčka z Hrušova Ruženka.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Reklama

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Bože, nech už sú vonku! Prešľapujeme pri kamennej peci uprostred pokojných hrušovských lazov a slinky nám bez hanby tečú prúdom. Preslávené koláče z nej šíria navôkol takú zmes vôní, že ju len ťažko opísať.

Diskusia

(0)

Autor článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.
Výber pre vás