Sladká pochúťka hotová za pár minút: SUŠENÉ OVOCIE V ČOKOLÁDE budete milovať!
30. 11. 2024, 12:21

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Stačí vám malá chvíľa na to, aby ste z obyčajného sušeného ovocia vyrobili dokonalú pochúťku, ktorou môžete aj obdarovať vašich blízkych.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
12 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Jedlé darčeky potešia, urobte ich pre ozajstných gurmánovZdroj: LAURA WITTEKOVA
Sušené ovocie v čokoláde.
SUŠENÉ OVOCIE V ČOKOLÁDE
25 KUSOV, PRÍPRAVA 15 MINÚT + CHLADENIE
Potrebujete:
- 230 g väčšieho sušeného ovocia (mango, ananás, papája, jablká, marhule)
- 150 g kvalitnej 54 % čokolády
- štvrť lyžičky mletej škorice
- štipka kajenského korenia
- vločková soľ
POSTUP:
- Na veľký plech položte papier na pečenie. Oddeľte zlepené kúsky sušeného ovocia a položte ich na plech v jednej vrstve.
- Nasekanú čokoládu nasypte do ohňovzdornej misky a položte na hrniec s vriacou vodou. Plameň stiahnite a čokoládu za stáleho miešania roztopte. Odstavte, vmiešajte škoricu a kajenské korenie.
- Zoberte kúsok sušeného ovocia a do polovice namočte do čokolády, nechajte trochu odkvapkať a uložte späť na plech. Sladšie ovocie môžete posypať vločkovou soľou pre vyváženie chuti. Takto upravte aj zvyšné ovocie.
- Plech s ovocím vložte na 10 minút do chladničky, aby čokoláda stuhla. Potom môžete preložiť ovocie do uzatvárateľnej nádoby a skladujte na chladnom mieste.
Na takomto sušenom ovocí si môžete pomaškrtiť doma, ale tiež ho môžete pekne zabaliť a potešiť takýmto chutným darčekom niekoho z vašich blízkych. Taký vlastnoručne vyrobený darček nikdy neurazí! Viac nápadov na efektné darčeky z kuchyne nájdete v našej galérii...