Reklama

Sladká pochúťka hotová za pár minút: SUŠENÉ OVOCIE V ČOKOLÁDE budete milovať!

Sušené ovocie v čokoláde.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Stačí vám malá chvíľa na to, aby ste z obyčajného sušeného ovocia vyrobili dokonalú pochúťku, ktorou môžete aj obdarovať vašich blízkych.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jedlé darčeky potešia, urobte ich pre ozajstných gurmánov

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Sušené ovocie v čokoláde.

    SUŠENÉ OVOCIE V ČOKOLÁDE

    25 KUSOV, PRÍPRAVA 15 MINÚT + CHLADENIE

    Potrebujete:

    • 230 g väčšieho sušeného ovocia (mango, ananás, papája, jablká, marhule)
    • 150 g kvalitnej 54 % čokolády
    • štvrť lyžičky mletej škorice
    • štipka kajenského korenia
    • vločková soľ

    POSTUP:

    1. Na veľký plech položte papier na pečenie. Oddeľte zlepené kúsky sušeného ovocia a položte ich na plech v jednej vrstve.
    2. Nasekanú čokoládu nasypte do ohňovzdornej misky a položte na hrniec s vriacou vodou. Plameň stiahnite a čokoládu za stáleho miešania roztopte. Odstavte, vmiešajte škoricu a kajenské korenie.
    3. Zoberte kúsok sušeného ovocia a do polovice namočte do čokolády, nechajte trochu odkvapkať a uložte späť na plech. Sladšie ovocie môžete posypať vločkovou soľou pre vyváženie chuti. Takto upravte aj zvyšné ovocie.
    4. Plech s ovocím vložte na 10 minút do chladničky, aby čokoláda stuhla. Potom môžete preložiť ovocie do uzatvárateľnej nádoby a skladujte na chladnom mieste.

    Na takomto sušenom ovocí si môžete pomaškrtiť doma, ale tiež ho môžete pekne zabaliť a potešiť takýmto chutným darčekom niekoho z vašich blízkych. Taký vlastnoručne vyrobený darček nikdy neurazí! Viac nápadov na efektné darčeky z kuchyne nájdete v našej galérii...

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.