Reklama

Skvelé VTÁČIE MLIEKO vás vráti do detstva: Máme RECEPT od uznávaného šéfkuchára!

Vtáčie mlieko je dobrota!

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Pripravte si ho podľa niekoľkonásobného slovenského šéfkuchára roka Igora Čehyho. Neskutočná dobrota!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Koláčiky zo soleného masla s kúskami čokolády zvalcovali internet: Upečte si ich aj vy!
    Zdroj: NMH

    Vtáčie mlieko

    6 PORCIÍ , PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

    Zdroj: Laura Witteková

    Vtáčie mlieko je ako sen.

    Potrebujete:

    • 6 väčších vajec
    • 3 lyžice práškového cukru
    • štipka soli
    • 1 l plnotučného mlieka
    • 1 vanilkový struk

    POSTUP:

    1. Bielky vyšľahajte na sneh s dvomi lyžicami cukru a so štipkou soli. Mlieko nechajte zovrieť v kastróliku a zo snehu tvarujte naberačkou „buchtičky“. Obvárajte ich asi minútu v mlieku a vyberte do servírovacej nádoby.
    2. Potom preceďte mlieko do nového hrnčeka, pridajte zrniečka z vanilkového struku a opatrne vmiešajte žĺtky rozmiešané s cukrom. Dôležité je, aby teplota mlieka nebola vyššia ako 85 °C.
    3. Nakoniec krém preceďte do nádoby s bielkovými „buchtičkami“. Vtáčie mlieko môžete nakoniec preliať horúcim karamelom. Ale úžasné je aj bez toho :) Dobrú chuť!

    Igor Čehy

    Charizmatický šéfkuchár školy varenia pre gurmánov pôsobil ako executive chef v špičkových bratislavských reštauráciách (Maria Theresia, Caribic’s, Medusa, Hotel Danube, Hotel Carlton, Mlyn 108, Grand Hotel River Park), ale aj v grandhoteloch vo Vysokých a Nízkych Tatrách. Dvojnásobný držiteľ ocenenia kuchár roka (2007, 2014) a milovník francúzskej gastronómie je už desať rokov hlavným lektorom projektu ThuriésAcademy, ktorý pomáha vychovávať profesionálnych kuchárov. Okrem toho riadi svoju poradenskú firmu.

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.