Reklama

Semolinový puding s čučoriedkovou polevou: TALIANSKA KRUPICA vám bude chutiť!

Semolinový puding pripomína našu krupicovú kašu.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tvrdá pšenica mletá nahrubo je výživnejšia ako klasická. O tom, že má svoje miesto nielen v kvalitných cestovinách a na pizzovom ceste, kde vytvorí chrumkavú kôrku, ale aj v južanských sladkostiach, vás presvedčí táto neuveriteľne rýchla dobrota. Koľko si ju osladíte, záleží len na vás.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Reďkovky v ŠALÁTE: Máme SUPER RECEPT pre HISTAMINIKOV, chutí ale všetkým! Teaser
    Zdroj: NMH

    Pripomína našu krupicovú kašu... a chutí rovnako ÚŽASNE! Vyskúšajte...

    Semolinový puding s čučoriedkovou polevou

    Zdroj: Shutterstock

    Semolinový peuding chutí ako sen.

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 5 MINÚT

    Potrebujete:

    • 4 šálky mlieka
    • 1 šálka semoliny
    • pár kvapiek vanilkového extraktu
    • 2-3 lyžice trstinového cukru
    • kokosový olej na vymastenie
    • za hrsť čučoriedok, trocha citrónovej šťavy a cukor na polevu

    POSTUP:

    1. Do hrnca so studeným mliekom vsypte semolinu a dobre premiešajte. Pomaly zohrievajte, pridajte vanilkový extrakt a cukor. Nechajte asi 3-4 minúty prevrieť.
    2. Prelejte do vymastenej formy (alebo 4 menších formičiek) a nechajte vychladnúť. Puding dajte na 2-3 hodiny do chladničky.
    3. Pred podávaním povarte v malej panvici čučoriedky, ktoré pustia šťavu, s citrónovou šťavou a cukrom, kým sa zredukuje. Keď poleva trocha vychladne, polejte ňou vyklopený puding a môžete servírovať.

    Ďalšie tipy z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.