objednať časopis
všetky kategórie

Tvrdá pšenica mletá nahrubo je výživnejšia ako klasická. O tom, že má svoje miesto nielen v kvalitných cestovinách a na pizzovom ceste, kde vytvorí chrumkavú kôrku, ale aj v južanských sladkostiach, vás presvedčí táto neuveriteľne rýchla dobrota. Koľko si ju osladíte, záleží len na vás.

Pripomína našu krupicovú kašu... a chutí rovnako ÚŽASNE! Vyskúšajte...

Semolinový puding s čučoriedkovou polevou

Semolinový peuding chutí ako sen.
Semolinový peuding chutí ako sen.
Zdroj: Shutterstock

4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 5 MINÚT

Potrebujete:

  • 4 šálky mlieka
  • 1 šálka semoliny
  • pár kvapiek vanilkového extraktu
  • 2-3 lyžice trstinového cukru
  • kokosový olej na vymastenie
  • za hrsť čučoriedok, trocha citrónovej šťavy a cukor na polevu
Bencovje grunt - zážitkové varenie či výroba vlastnej keramiky, ako za čias Rakúsko - uhorskej monarchie v pozostalosti po bojničanovi Štefanovi Bencovi, ktorí na tomto gazdovstve žil aj so svojou rodinou. Majitelia pre mesačník Dobré jedlo pripravili niekoľko tradičných receptov. Na snímke je hrnčekový jablkový koláč s marhuľovým lekvárom a čokoládovou posýpkou.
Čítajte viac
HRNČEKOVÁ TORTA s jablkami: Chutí fantasticky a hotovú ju máte za 40 MINÚT!

POSTUP:

  1. Do hrnca so studeným mliekom vsypte semolinu a dobre premiešajte. Pomaly zohrievajte, pridajte vanilkový extrakt a cukor. Nechajte asi 3-4 minúty prevrieť.
  2. Prelejte do vymastenej formy (alebo 4 menších formičiek) a nechajte vychladnúť. Puding dajte na 2-3 hodiny do chladničky.
  3. Pred podávaním povarte v malej panvici čučoriedky, ktoré pustia šťavu, s citrónovou šťavou a cukrom, kým sa zredukuje. Keď poleva trocha vychladne, polejte ňou vyklopený puding a môžete servírovať.

Tipy na SUPER RAŇAJKY sú aj v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!

Ďalšie tipy z Dobrého jedla:

Čokoládová torta bez lepku.
Čítajte viac
ČOKOLÁDA na DLHOVEKOSŤ? Áno, ale POZOR, aby ste to neprehnali!
Bencovje grunt - zážitkové varenie či výroba vlastnej keramiky, ako za čias Rakúsko - uhorskej monarchie v pozostalosti po bojničanovi Štefanovi Bencovi, ktorí na tomto gazdovstve žil aj so svojou rodinou. Majitelia pre mesačník Dobré jedlo pripravili niekoľko tradičných receptov. Na snímke je hrnčekový jablkový koláč s marhuľovým lekvárom a čokoládovou posýpkou.
Čítajte viac
HRNČEKOVÁ TORTA s jablkami: Chutí fantasticky a hotovú ju máte za 40 MINÚT!
Čítajte viac
Máte radi mäsko na sladko? Hovädzie RAGÚ S REBARBOROU sa vám bude páčiť!
Viki Ráková si užíva dobré jedlo a čas s rodinou na vynovenej terase.
Čítajte viac
Terasová SEZÓNA ZAHÁJENÁ: Pozrite, ako si svoju KRÁSNU OÁZU pokoja vychutnáva VIKI RÁKOVÁ!
Dorotina karamelová torta chutí božsky. Po fotení sme ju zhltli ako nič!
Čítajte viac
Slávny BANOFEE PIE: Vynikajúci KARAMELOVÝ KOLÁČ urobte podľa ženy známeho šéfkuchára!
Sladká výzva jahodovo-bazová.
Čítajte viac
NARODENINOVÁ Sladká výzva: Tortu od Miňa Macuľu môžete piecť už v predstihu
Bazový sirup ako od babičky
Ingrediencie:
30 kvetov bazy, 2 litre vody, 1,5 kg cukru, 1 balíček kyseliny citrónovej alebo 2 na kolieska nakrájané citróny

Postup:

Najskôr prevaríme vodu a necháme ju vychladnúť. Vychladenou vodou zalejeme kvety bazy a necháme lúhovať 24 – 48 hodín. Potom bazu precedíme cez sito. Do bazového výluhu pridáme cukor, varíme a miešame, kým sa cukor neroztopí. Sirup začne hustnúť a keď zovrie, môžeme ho naliať do čistých fliaš. Fľaše pevne zatvoríme a viečkom dole ich
Čítajte viac
Domáci BAZOVÝ SIRUP: Babičkin SUPER RECEPT budete doma milovať!