Semolinový puding s čučoriedkovou polevou: TALIANSKA KRUPICA vám bude chutiť!
22. 5. 2023, 6:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:30)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Tvrdá pšenica mletá nahrubo je výživnejšia ako klasická. O tom, že má svoje miesto nielen v kvalitných cestovinách a na pizzovom ceste, kde vytvorí chrumkavú kôrku, ale aj v južanských sladkostiach, vás presvedčí táto neuveriteľne rýchla dobrota. Koľko si ju osladíte, záleží len na vás.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: shutterstock
Galéria k článku
40 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Reďkovky v ŠALÁTE: Máme SUPER RECEPT pre HISTAMINIKOV, chutí ale všetkým! TeaserZdroj: NMH
Pripomína našu krupicovú kašu... a chutí rovnako ÚŽASNE! Vyskúšajte...
Semolinový puding s čučoriedkovou polevou
Zdroj: Shutterstock
Semolinový peuding chutí ako sen.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 5 MINÚT
Potrebujete:
- 4 šálky mlieka
- 1 šálka semoliny
- pár kvapiek vanilkového extraktu
- 2-3 lyžice trstinového cukru
- kokosový olej na vymastenie
- za hrsť čučoriedok, trocha citrónovej šťavy a cukor na polevu
POSTUP:
- Do hrnca so studeným mliekom vsypte semolinu a dobre premiešajte. Pomaly zohrievajte, pridajte vanilkový extrakt a cukor. Nechajte asi 3-4 minúty prevrieť.
- Prelejte do vymastenej formy (alebo 4 menších formičiek) a nechajte vychladnúť. Puding dajte na 2-3 hodiny do chladničky.
- Pred podávaním povarte v malej panvici čučoriedky, ktoré pustia šťavu, s citrónovou šťavou a cukrom, kým sa zredukuje. Keď poleva trocha vychladne, polejte ňou vyklopený puding a môžete servírovať.
Ďalšie tipy z Dobrého jedla: