Reklama

Rýchle večere od výživovej poradkyne: Prepája jednoduchú a modernú kuchyňu

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Linda varí: Doprajte si! Hovädzie mäso s kôprovou omáčkou a domácou knedľou

    Thajská karí polievka

    6 porcií, príprava 10 minút + namáčanie, varenie 25 minút

    • hrnček oranžovej šošovice
    • kokosový olej alebo prepustené maslo ghí
    • 1 cibuľa
    • 1 cesnak
    • kúsok zázvoru
    • rôzne korenie (karí, garam masala, rímska rasca, koriander, červená paprika, kurkuma)
    • karí pasta (nemusí byť)
    • rôzna zelenina (tekvica, mrkva, cuketa, paprika, paradajky)
    • soľ
    • vývar alebo voda
    • kokosové mlieko
    • 3 až 4 kusy citrónovej trávy
    • koriander, petržlenová vňať na servírovanie
    • ryžové rezance na servírovanie

    POSTUP

    1. Šošovicu na pár hodín namočte do vody. Po namočení ju prepláchnite a sceďte.
    2. V hrnci rozohrejte kokosový olej alebo prepustené maslo. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Opečte a pridajte všetky koreniny a karí pastu. Na miernom ohni nechajte rozvoňať.
    3. Zeleninu očistite a nakrájajte, ako sa vám páči. Tvrdšiu zeleninu (hokaido, mrkvu) dajte do hrnca, osoľte, podlejte troškou vody a prikryté duste pár minút.
    4. Pridajte aj ostatnú zeleninu (cuketu, papriky a rajčiny), scedenú šošovicu, osoľte a ak dávate vývar, stačí len trošku soli. Zalejte vývarom alebo vodou a kokosovým mliekom, pridajte citrónovú trávu a plochou stranou noža ju popučte. Varte do zmäknutia zeleniny.
    5. Porcie na tanieri dozdobte koriandrom alebo petržlenovou vňaťou a podávajte s ryžovými rezancami.

    Strana

    2/5

    Autor článku

    Dobroslava Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Ťažko by spočítala, koľko jedál pre Dobré jedlo už navarila a napiekla. Rátajú sa na stovky, veď v Dobrom jedle pracuje už viac ako 16 rokov. Najradšej má slané jedlá, omáčky a slovenskú kuchyňu, hoci tá nehviezdi, a nikdy asi ani nebude, na gastronomickej scéne. Bryndza i kyslá kapusta sú podľa nej hotové poklady.
    Reklama