Rýchle večere od výživovej poradkyne: Prepája jednoduchú a modernú kuchyňu
26. 2. 2025, 18:08

Video Player is loading.
Linda varí: Doprajte si! Hovädzie mäso s kôprovou omáčkou a domácou knedľouThajská karí polievka
6 porcií, príprava 10 minút + namáčanie, varenie 25 minút
- hrnček oranžovej šošovice
- kokosový olej alebo prepustené maslo ghí
- 1 cibuľa
- 1 cesnak
- kúsok zázvoru
- rôzne korenie (karí, garam masala, rímska rasca, koriander, červená paprika, kurkuma)
- karí pasta (nemusí byť)
- rôzna zelenina (tekvica, mrkva, cuketa, paprika, paradajky)
- soľ
- vývar alebo voda
- kokosové mlieko
- 3 až 4 kusy citrónovej trávy
- koriander, petržlenová vňať na servírovanie
- ryžové rezance na servírovanie
POSTUP
- Šošovicu na pár hodín namočte do vody. Po namočení ju prepláchnite a sceďte.
- V hrnci rozohrejte kokosový olej alebo prepustené maslo. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Opečte a pridajte všetky koreniny a karí pastu. Na miernom ohni nechajte rozvoňať.
- Zeleninu očistite a nakrájajte, ako sa vám páči. Tvrdšiu zeleninu (hokaido, mrkvu) dajte do hrnca, osoľte, podlejte troškou vody a prikryté duste pár minút.
- Pridajte aj ostatnú zeleninu (cuketu, papriky a rajčiny), scedenú šošovicu, osoľte a ak dávate vývar, stačí len trošku soli. Zalejte vývarom alebo vodou a kokosovým mliekom, pridajte citrónovú trávu a plochou stranou noža ju popučte. Varte do zmäknutia zeleniny.
- Porcie na tanieri dozdobte koriandrom alebo petržlenovou vňaťou a podávajte s ryžovými rezancami.
Autor článku
Výber pre vás
Reklama