Rýchle varenie: 6 jedál, ktoré pripravíte z toho, čo máte doma
12. 2. 2025, 15:01

Zdroj: AI/GF
Zemiakové placky môžete urobiť aj zo zvyšných zemiakov.
4. Zemiakové placky zo zvyškových zemiakov
Ak vám zostali varené zemiaky z predchádzajúceho dňa, môžete ich jednoducho premeniť na chutné placky. Stačí ich popučiť vidličkou, pridať vajce, trochu múky, soľ, korenie a prípadne cesnak alebo bylinky na dochutenie. Cesto vytvarujte do placiek a opečte ich na panvici s trochou oleja, kým nebudú zlatisté a chrumkavé. Ak máte syr, môžete ho pridať do cesta alebo posypať jedlo po upečení. Tieto jednoduché a rýchle zemiakové placky sú skvelou voľbou na rýchly olovrant alebo aj večeru.
Zdroj: AI/GF
Zeleninová polievka je rýchla, lacná a nenáročná na prípravu.
5. Domáca zeleninová polievka
Ak máte v chladničke zvyšky zeleniny, môžete z nich vykúzliť chutnú polievku. Stačí nakrájať mrkvu, zemiaky, cibuľu, cesnak alebo inú zeleninu, ktorú nájdete, a zaliať ich vodou alebo vývarom. Pridajte soľ, korenie a ak máte, trochu sušených byliniek, napríklad majoránku alebo petržlenovú vňať. Po dvadsiatich minútach varenia získate lahodnú a výživnú polievku. Môžete do nej pridať aj cestoviny, ryžu alebo strukoviny, aby bola ešte sýtejšia.
Zdroj: AI/GF
Vajíčková praženica je superrýchle a výživné jedlo.
6. Vajíčková praženica so zeleninou
Vajíčka sú základnou surovinou, ktorú má doma takmer každý. Stačí ich rozšľahať, pridať soľ, korenie a osmažiť na masle alebo oleji. Ak máte doma cibuľu, papriku, paradajky či syr, môžete ich pridať a vylepšiť chuť. Praženicu môžete podávať s chlebom, hriankami alebo dokonca s varenými zemiakmi. Táto rýchla a výživná večera vám dodá potrebnú energiu a zasýti vás na dlhší čas.