Vau, tieto RUMOVÉ MESIAČIKY Márie Čírovej nás dostali: A aha, darovala nám TOP rodinný recept!
14. 12. 2021, 18:43 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:26)

Zdroj: dobrejedlo
Extra voňavú a šťavnatú klasiku z detstva jednoducho miluje. Výnimočná speváčka svojim trom deťom, Hugovi, Zoe, Rubenovi, a manželovi Mariánovi však s láskou vypeká všakovaké dobroty...
Zdroj: Instagram @mariacirova
Zdroj: Archív
Zdroj: Instagram @mariacirova
Galéria k článku

Zdroj: NMH
„Pri vianočnom pečení u nás nesmie chýbať vianočná hudba. Púšťame si ju od začiatku adventného obdobia a po minulé roky, keď nebola korona, sme tieto domáce chvíle striedali s koncertmi po celom Slovensku,“ prezradila nám Mária a podarovala tento rodinný recept, ktorý patrí medzi jej vianočné topky. Nech sa vám jej mesiačiky doma vydaria :)
Rumové mesiačiky
40 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 6 vajec
- 250 g práškového cukru
- 250 g masla (+ na vymastenie plechu)
- 1 lyžica kakaa
- 250 g polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 100 ml rumu, 350 g práškového cukru a voda podľa potreby na polevu
POSTUP je na ďalšej strane... a viac z domácej kuchyne Márie Čírovej si pozrite v našej GALÉRII a v novom DOBROM JEDLE, ktoré vychádza 16. 12.
POSTUP:
- Žĺtky vyšľahajte s cukrom, pridajte roztopené maslo a kakao. Z bielkov vyšľahajte sneh. K žĺtkovej zmesi zapracujte múku s kypriacim práškom a nakoniec aj sneh. Cesto vylejte na vymastený plech a pečte pri teplote 180 °C asi 30 minút.
- Na vychladnutý korpus rozotrite polevu (uvarte ju z uvedených surovín) a nechajte stuhnúť pri izbovej teplote do ďalšieho dňa. Potom vykrajujte mesiačiky a máte hotovo.
Zdroj: Instagram Mária Čírová
Mária Čírová
Mária je skvelá kuchárka a pekárka, len si pozrite jej Instagram! „A čo je moja pekárska srdcovka? Jednoznačne lokše. Naučila ma ich mamina. Základ je dobré cesto a kovová platňa. Myslím, že dnes ich robím rovnako dobré ako ona.”