Reklama

Vau, tieto RUMOVÉ MESIAČIKY Márie Čírovej nás dostali: A aha, darovala nám TOP rodinný recept!

Rumové mesiačiky Márie Čírovej

Zdroj: dobrejedlo

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Extra voňavú a šťavnatú klasiku z detstva jednoducho miluje. Výnimočná speváčka svojim trom deťom, Hugovi, Zoe, Rubenovi, a manželovi Mariánovi však s láskou vypeká všakovaké dobroty...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Hneď mäkké MEDOVNÍČKY: Takto ich pečie známa medovnikárka Júlia
    Zdroj: NMH

    Pri vianočnom pečení u nás nesmie chýbať vianočná hudba. Púšťame si ju od začiatku adventného obdobia a po minulé roky, keď nebola korona, sme tieto domáce chvíle striedali s koncertmi po celom Slovensku,“ prezradila nám Mária a podarovala tento rodinný recept, ktorý patrí medzi jej vianočné topky. Nech sa vám jej mesiačiky doma vydaria :)

    Rumové mesiačiky

    40 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 6 vajec
    • 250 g práškového cukru
    • 250 g masla (+ na vymastenie plechu)
    • 1 lyžica kakaa
    • 250 g polohrubej múky
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    • 100 ml rumu, 350 g práškového cukru a voda podľa potreby na polevu

    POSTUP je na ďalšej strane... a viac z domácej kuchyne Márie Čírovej si pozrite v našej GALÉRII a v novom DOBROM JEDLE, ktoré vychádza 16. 12.

    POSTUP:

    1. Žĺtky vyšľahajte s cukrom, pridajte roztopené maslo a kakao. Z bielkov vyšľahajte sneh. K žĺtkovej zmesi zapracujte múku s kypriacim práškom a nakoniec aj sneh. Cesto vylejte na vymastený plech a pečte pri teplote 180 °C asi 30 minút.
    2.  Na vychladnutý korpus rozotrite polevu (uvarte ju z uvedených surovín) a nechajte stuhnúť pri izbovej teplote do ďalšieho dňa. Potom vykrajujte mesiačiky a máte hotovo.

    Mária je skvelá kuchárka a pekárka, len si pozrite jej Instagram! „A čo je moja pekárska srdcovka? Jednoznačne lokše. Naučila ma ich mamina. Základ je dobré cesto a kovová platňa. Myslím, že dnes ich robím rovnako dobré ako ona.”

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.