Reklama

Rizoto robte NA BRAVČOVEJ MASTI: Aha, odporúča to aj odborníčka!

Cviklové rizoto.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

"Za jednu-dve lyžice používam pri každom jedle, ktorého základ tvorí opražená cibuľka. Mám rada jej chuť a stabilitu pri vysokých teplotách," hovorí inžinierka Nikoleta Šimonová, ktorá má diplom z výživy ľudí a o zdravom stravovaní toho vie viac ako dosť.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    9 potravín pre DLHŠÍ ŽIVOT: Podložené výskumami, vyskúšajte!
    Zdroj: NMH

    Ak ste doteraz stále váhali, či oprášiť štýl varenia našich predchodkýň, lebo bravčová masť je škodný prežitok a oveľa viac „in“ je ghee, sezamový olej alebo zmodernizovaný margarín, nechajte sa ňou posmeliť. A na dobrej masti opečte cibuľku aj do tohto jej rýchleho fit receptu. Dobrú chuť!

    Cviklové rizoto

    2-3 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Cviklové rizoto na bravčovej masti.

    Potrebujete:

    • 1 lyžica bravčovej masti
    • 1 stredne veľká cibuľa
    • 320 g ryže na rizoto (arborio, carnaroli)
    • 200 ml bieleho suchého vína
    • 800 ml zeleninového vývaru
    • 400 g varenej rozmixovanej cvikly (do hladka)
    • kozí syr na podávanie

    POSTUP:

    1. V kastróle rozpustite masť a speňte nakrájanú cibuľu. Osmažte na nej ryžu a prilejte víno. Keď sa alkohol odparí, za stáleho miešania prilievajte teplý vývar.
    2. Vmiešajte cviklu a rizoto varte 20 minút do krémova. Odstavte, nechajte 10-20 minút pod pokrievkou a potom servírujte s nadrobeným syrom.

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.