Reklama

Recept na grilované PSTRUHY s kapustou máme od rybárov: Ochutnajte VIANOČNÚ kombináciu

Grilovaný pstruh na kyslej kapuste.

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Reklama

Chcete na Vianoce ochutnať niečo iné, ako tradičného kapra? Ugrilujte pstruhy a prekvapí vás, aké chutné sú s dusenou kapustou.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najchutnejšie tradičné talianske jedlá sa dedia dlhé roky

      GRILOVANÝ PSTRUH NA KYSLEJ KAPUSTE

    4 PORCIE, príprava 30 minút, varenie25, pečenie15 MINÚT

    Potrebujete:

    • 4 pstruhy dúhové
    • koreňovú zeleninu na vývar
    • 2 cibule nakrájané na plátky
    • pol lyžičky celej rasce
    • 3 strúčiky cesnaku
    • sušené huby (podľa chuti)
    • mletú sladkú červenú papriku
    • 500 g kyslej kapusty
    • tymian
    • bobkový list";i:10;s:28:"soľ, mleté čierne korenie";i:11;s:4:"olej

    POSTUP

    1. Z očistených hláv aj plutiev pstruhov a očistenej a nakrájanej koreňovej zeleniny uvarte vývar. Trvá to asi 30 minút.
    2. Na oleji opečte nakrájanú cibuľu s rascou a neskôr pridajte pretlačený cesnak a predtým namočené sušené huby. Pridajte mletú papriku, krátko osmažte a potom kyslú kapustu.  Premiešajte a prilejte rybací vývar. Kapustu duste do zmäknutia.
    3. Rúru vyhrejte na 230 °C so zapnutým horným grilom. Horúcu kapustu dajte do zapekacej misy, položte na ňu umyté a osolené pstruhy a do ich brušnej dutiny vložte stonky tymianu a bobkový list. Pstruhy grilujte 10-15 minút.
    4. Grilované pstruhy podávajte s dusenou kapustou a so zemiakmi alebo zemiakovými guľkami.

    V Dobrom jedle nájdete chutné recepty na SVIATOČNÉ jedlá: