Recept na CHORVÁTSKY CHLEBÍK s pivom: Jeden vám nebude stačiť!
24. 8. 2024, 17:01 (aktualizované: 24. 8. 2024, 17:02)

Zdroj: Petra Bošanská
Po fotení sme ho zhltli ako nič! Super recept na domáci chlebík, ktorý musíte vyskúšať!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Snježana, ktorá žije už desiatky rokov na Slovensku nedá dopustiť na chlebík po svojej chorvátskej starej mame ani na jej rady. Tá ju naučila hotový chlieb prikrývať vlhkou utierkou a dať ho chladiť „na stojáka“. Jeho spodok sa tak nesparí, ale ostane krásne chrumkavý... a k chlebíku určite vyskúšajte aj Snježaninu tapenádu z čiernych olív, recept je tu >>>
Anketa
Tiež milujete vôňu čerstvo upečeného chleba?
Zdroj: Petra Bošanská
Chlebík starej mamy s tapenádou z čiernych olív.
Domáci chlieb s pivom
1 BOCHNÍK, PRÍPRAVA 60 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT
Potrebujete:
- 1 000 g pšenično-ražnej múky
- 1 lyžička soli
- 1 kocka droždia
- 1 plechovka piva
- 1 lyžica ľanových semienok
- 200 ml mlieka
- 200 ml vlažnej vody
POSTUP:
- Z droždia, mlieka a cukru vyrobte kvások. V mise zmiešajte múku, soľ a semienka, pridajte kvások a zalejte ho pivom (ak je cesto husté, prilejte ešte vlažnú vodu).
- Vymieste hladké cesto a nechajte ho asi hodinu kysnúť. Ešte raz ho premieste, vytvarujte bochník a položte ho na horúci plech. V rúre vyhriatej na 220 °C pečte približne hodinu. Dobrú chuť!