Reklama

Recept na CHORVÁTSKY CHLEBÍK s pivom: Jeden vám nebude stačiť!

Chlebík starej mamy s tapenádou z čiernych olív.

Zdroj: Petra Bošanská

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Po fotení sme ho zhltli ako nič! Super recept na domáci chlebík, ktorý musíte vyskúšať!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Mária Čírová má recept na DEDKOVU ŠOŠOVICOVÚ POLIEVKU
    Zdroj: NMH

    Snježana, ktorá žije už desiatky rokov na Slovensku nedá dopustiť na chlebík po svojej chorvátskej starej mame ani na jej rady. Tá ju naučila hotový chlieb prikrývať vlhkou utierkou a dať ho chladiť „na stojáka“. Jeho spodok sa tak nesparí, ale ostane krásne chrumkavý... a k chlebíku určite vyskúšajte aj Snježaninu tapenádu z čiernych olív, recept je tu >>>

    Anketa

    Tiež milujete vôňu čerstvo upečeného chleba?

    Zdroj: Petra Bošanská

    Chlebík starej mamy s tapenádou z čiernych olív.

    Domáci chlieb s pivom

    1 BOCHNÍK, PRÍPRAVA 60 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 000 g pšenično-ražnej múky
    • 1 lyžička soli
    • 1 kocka droždia
    • 1 plechovka piva
    • 1 lyžica ľanových semienok
    • 200 ml mlieka
    • 200 ml vlažnej vody

    POSTUP:

    1. Z droždia, mlieka a cukru vyrobte kvások. V mise zmiešajte múku, soľ a semienka, pridajte kvások a zalejte ho pivom (ak je cesto husté, prilejte ešte vlažnú vodu).
    2. Vymieste hladké cesto a nechajte ho asi hodinu kysnúť. Ešte raz ho premieste, vytvarujte bochník a položte ho na horúci plech. V rúre vyhriatej na 220 °C pečte približne hodinu. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.