CHLIEB VO VAJCI (BUNDÁS KENYÉR)
Šéfkuchár Dobrého jedla Ľuboš Mego nás zásobuje fantastickými receptami.
Zdroj: DOBRÉ JEDLO
4 porcie
POTREBUJETE:
- 8 krajcov staršieho kváskového chleba
- 4 vajcia
- 100 ml mlieka alebo smotany na varenie
- 16 plátkov syra
- 8 väčších nakladaných uhoriek
- soľ, mleté biele korenie
- olej
Chlieb vo vajci s ríbezľovým kečupom.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
POSTUP:
- Krajce chleba namočte do zmesi vajec, mlieka alebo smotany, soli a mletého korenia. Čím suchší chlieb máte, tým dlhšie ho nechajte namočený.
- Krajce chleba opečte na tuku z jednej strany, potom ich otočte a navrch jedného uložte plátky syra a kvasených uhoriek. Na to pritlačte druhý krajec opečenou časťou a pokračujte v opekaní. Pri opekaní zatlačte na chlieb zhora napríklad dnom malého hrnca. (Ak nechcete, aby sa prilepil na dno hrnca, použite aj papier na pečenie).
- Chlieb otočte a opečte aj z druhej vonkajšej strany (znovu naň zhora zatlačte). Ak vám ku koncu zostanú vajcia s mliekom, pripravte si rýchlu omeletu.
Takto ho doma pripravuje náš kuchár Ľuboš Mego. Podáva ich so strateným vajíčkom.
Na ďalšej strane nájdete obľúbený vajíčkový recept na raňajky od Adama Ďuricu >>>