objednať časopis
všetky kategórie

Aj obyčajný hemendex, praženica, či chlieb vo vajci môžu byť zakaždým iné. Nechajte sa inšpirovať receptami od nášho kuchára Ľuboša a dvoch obľúbených spevákov.

CHLIEB VO VAJCI (BUNDÁS KENYÉR)

Šéfkuchár Dobrého jedla Ľuboš Mego nás zásobuje fantastickými receptami.
Šéfkuchár Dobrého jedla Ľuboš Mego nás zásobuje fantastickými receptami.
Zdroj: DOBRÉ JEDLO

4 porcie

POTREBUJETE:

  • 8 krajcov staršieho kváskového chleba
  • 4 vajcia
  • 100 ml mlieka alebo smotany na varenie
  • 16 plátkov syra
  • 8 väčších nakladaných uhoriek
  • soľ, mleté biele korenie
  • olej
Chlieb vo vajci s ríbezľovým kečupom.
Chlieb vo vajci s ríbezľovým kečupom.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

POSTUP:

  1. Krajce chleba namočte do zmesi vajec, mlieka alebo smotany, soli a mletého korenia. Čím suchší chlieb máte, tým dlhšie ho nechajte namočený.
  2. Krajce chleba opečte na tuku z jednej strany, potom ich otočte a navrch jedného uložte plátky syra a kvasených uhoriek. Na to pritlačte druhý krajec opečenou časťou a pokračujte v opekaní. Pri opekaní zatlačte na chlieb zhora napríklad dnom malého hrnca. (Ak nechcete, aby sa prilepil na dno hrnca, použite aj papier na pečenie).
  3. Chlieb otočte a opečte aj z druhej vonkajšej strany (znovu naň zhora zatlačte). Ak vám ku koncu zostanú vajcia s mliekom, pripravte si rýchlu omeletu.

Takto ho doma pripravuje náš kuchár Ľuboš Mego. Podáva ich so strateným vajíčkom.

Herečka Zuzana Vačková so svojou dcérou Maruškou pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré Jedlo zopár obľúbených receptov, vhodných aj v redukčnej diéte.
Čítajte viac
Lenivá gazdinka Zuzana Vačková: Vyskúšajte jej QUINOOVÝ ŠALÁT!

Na ďalšej strane nájdete obľúbený vajíčkový recept na raňajky od Adama Ďuricu >>>