Reklama

Pripravte si doma nápoj tejto sezóny: Pikantné tekvicové latté vás poriadne zahreje!

Tekvicové latté je stvorené na sychravé dni.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CjxFC9cppgo/

Reklama

Jeho príprava zaberie len pár minút času a oproti iným nápojom obsahuje iba polovicu kalórií, tuku a cukru. Tekvicové latté je ideálnym jesenným spoločníkom!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    MiIan Junior Zimnýkoval a Juraj Bača listujú v Dobrom jedle

    Tekvicové latté je mimoriadne obľúbené najmä na jeseň a určite vám ho pripravia aj vo vašej obľúbenej kaviarni. Pokiaľ naň dostanete chuť doma a nemáte mixér, nevadí. Alternatívou je jednoducho zmiešať všetko v hrnci na varnej doske a miešať, kým sa nápoj zohreje, čo odporúča aj portál záhradkár.sk. Domáce latté si môžete pripraviť aj vopred a uložiť ho v chladničke až na dva dni. Experimentovať môžete aj s množstvom prísad. Ak chcete viac tekvicovej chuti, pridajte viac pyré. Ak chcete sladšie, pridajte viac cukru.

    Domáce tekvicové latté

    Zdroj: Shutterstock

    Chuť tekvicového latté vás príjemne prekvapí.

    Potrebujete:

    • 2 lyžice tekvicového pyré
    • pol čajovej lyžičky zmes korenia (škorica, kurkuma, ďumbier, čili)
    • 1 a pol polievkovej lyžice trstinového cukru
    • 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
    • 2 šálky teplého mandľového mlieka
    • 1/2 šálky silnej kávy alebo espressa
    • šľahačka na servírovanie

    POSTUP:

    1. Pomocou vysokorýchlostného mixéra zmiešajte všetky ingrediencie okrem kávy. Mixujte, kým konzistencia nápoja nebude hladká.
    2. Prilejte horúcu kávu do mixéra a znova mixujte, kým sa všetko nezmieša.
    3. Pri mixovaní vznikne napenený nápoj, ktorý servírujte v šálkach so šľahačkou, škoricou a korením. 

    Vyskúšajte aj viac tekvicových receptov z Dobrého jedla: