Tekvicové latté je mimoriadne obľúbené najmä na jeseň a určite vám ho pripravia aj vo vašej obľúbenej kaviarni. Pokiaľ naň dostanete chuť doma a nemáte mixér, nevadí. Alternatívou je jednoducho zmiešať všetko v hrnci na varnej doske a miešať, kým sa nápoj zohreje, čo odporúča aj portál záhradkár.sk. Domáce latté si môžete pripraviť aj vopred a uložiť ho v chladničke až na dva dni. Experimentovať môžete aj s množstvom prísad. Ak chcete viac tekvicovej chuti, pridajte viac pyré. Ak chcete sladšie, pridajte viac cukru.
Domáce tekvicové latté
Potrebujete:
- 2 lyžice tekvicového pyré
- pol čajovej lyžičky zmes korenia (škorica, kurkuma, ďumbier, čili)
- 1 a pol polievkovej lyžice trstinového cukru
- 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
- 2 šálky teplého mandľového mlieka
- 1/2 šálky silnej kávy alebo espressa
- šľahačka na servírovanie
POSTUP:
- Pomocou vysokorýchlostného mixéra zmiešajte všetky ingrediencie okrem kávy. Mixujte, kým konzistencia nápoja nebude hladká.
- Prilejte horúcu kávu do mixéra a znova mixujte, kým sa všetko nezmieša.
- Pri mixovaní vznikne napenený nápoj, ktorý servírujte v šálkach so šľahačkou, škoricou a korením.
Viac inšpirácie na tekvicové dobroty nájdete v galérii TU!
Vyskúšajte aj viac tekvicových receptov z Dobrého jedla: