Reklama

Prevrátené LUSTROVÉ TORTY v Pečie celé Slovensko: Očaria vás!

11.epizóda Pečie celé Slovensko. Obrátené torty.

Zdroj: STVR

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Kreatívna výzva 11. série cukrárskej súťaže Pečie celé Slovensko bola celá dole hlavou. Zostávajúci štyria súťažiaci piekli poschodové lustrové torty!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ako máte správne pripraviť polevu na žĺtkové rezy? Jožka Zaukolcová vám poradí!

    Torty ako luster

    Veľkolepé výpravné "chandelier cake" sú ako inak, pánskym huncútstvom francúzskych cukrárov a pripravujú sa najmä na svadby alebo iné slávnostné udalosti pre množstvo ľudí. To, ako to tí najšikovnejší z amatérskych pekárov v Pečie celé Slovensko dali, nadchlo aj porotkyňu Jožku Zaukolcovú, ktorá nám prezradila niečo z ich prípravy.

    Zdroj: STVR

    Porotkyne Jožka Zaukolcová a Petra Tóthová sa nevedeli rozhodnúť, ktorá z lustrových tort bola najkrajšia. Mali veľmi ťažkú úlohu určiť tú naj!

    Mega torty upiekli všetci štyria nad očakávanie krásne a ešte aj chutné. Pretože opäť sa nehodnotil len vzhľad, ale aj korpusy a krém. Torty boli zavesené na špeciálnych stojanoch, vďaka ktorým vyzerali, že porušujú zákony gravitácie a visia ako luster. Ako upozornila Petra Tóthová, hmotnosť torty musí byť na stojane správne rozložená.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Vianočná SACHEROVA TORTA od Miňa Macuľu: Lepšiu ste ešte nejedli!
      Zdroj: NMH

      Štyri sladké lustre

      Podľa zadania torty mali mať tri poschodia, na vrchu najväčšia a naspodu najmenšia. Každá z nich mala byť upečená z rovnakého cesta a plnenáé rovnakým krémom. No ich zdobenie sa malo líšiť, ale súčasne súvisieť s ostatnými dielmi, aby torta vytvárala jeden celok.

      Zdroj: STVR

      11. epizóda Pečie celé Slovensko. V kreatívnej výzve sa piekli exkluzívne lustrové torty.

      Tému, ktorú budú torty znázorňovať, aj kombináciu chutí, si všetci štyria semifinalisti vybrali podľa seba. Všetci sa na túto výzvu tešili, aj keď vedeli, že cesta k výsledku bude namáhavá. Sledovali ste v nedeľu, či túto vysoko postavenú latku preskočili?

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Šéfkuchár radí: Ako zužitkovať sladké zvyšky pri vianočnom pečení. Perfektné tipy!
        Zdroj: Tatiana Kubicová

        Zásnubná, firemná, karnevalová aj oslavná

        Janka pripravila zásnubnú tortu v tvare obrovského srdca s maľovanými kvetmi a ukrytým diamantovým prsteňom. Citrónové a orechové korpusy naplnila džemom zo zemolezu.

        Pali venoval svoju hranatú lustrovú tortu dvoch tvárí s vanilkovo- mandľovým korpusom, jahodovým pyré, s krémom a citrónovým likérom, svojej sestre - dvojičke Monike, ktorá je jeho najväčšia fanúšička. Druhú polovicu venoval sebe na oslavu, že sa dostal do semifinále.

        Zdroj: STVR

        Moderátori šou Pečie celé Slovensko Juraj Bača a Milan Zimnýkoval boli tiež z tort hotoví!

        Martina ladila pestrofarebnú tortu v štýle brazílskeho karnevalu, symbolicky znázorňovala jej rebelantské časy. Čokoládové korpusy naplnila ovocným pyré a švajčiarskym maslovým krémom.

        Danka pripravila tortu s podobou lustra na firemnú párty. Čokoládové korpusy naplnila pomarančovým pyré a ganážou z horkej čokolády. Tá porotkyniam, napriek ťažkému rozhodovaniu, nakoniec zachutila najviac a Danka sa vďaka nej stala pekárkou týždňa a dostala sa spolu s Jankou a Palim do finále.

        Chcete vidieť torty zblízka? Pozrite si vo fotogalérii!

        Autor článku

        Mária Abrahámová

        redaktorka magazínu Dobré jedlo
        Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!