Reklama

Pozor! Tieto potraviny NIKDY NEZOHRIEVAJTE V MIKROVLNKE, hrozí vám otrava!

Čili podporuje ohrievanie tela vďaka látke kapsaicínu.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Úplne prvý model vážil 400 kíl a stál 3 000 dolárov. Slúži nám už 75 rokov a mnoho z nás si život bez nej ani nedokáže predstaviť. Sú ale potraviny, ktoré by ste v mikrovlnke v žiadnom prípade nemali ohrievať!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Super bylinka PROTI COVIDU aj CHRÍPKE: Zatočí s otravným kašľom! Teaser
    Zdroj: NMH

    Zeler

    Zeler do mikrovlnky rozhodne nepatrí.

    Zdroj: Shutterstock

    Zeler do mikrovlnky rozhodne nepatrí.

    Zeler môže po vložení do mikrovlnky produkovať nitrozamíny. Tieto látky sa nachádzajú dokonca aj v cigaretách, o ktorých škodlivosti niet pochýb, ako napísal aj portál Záhradkár.sk.

    Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Klobásový trapas Romana Juraška: Poriadne to poplietol!

      Cvikla

      Zdroj: Shutterstock

      Ak vaše jedlo obsahuje cviklu, špenát alebo zeler, zohrejte ho radšej na sporáku.

      Po zohriatí v mikrovlnnej rúre sa v nej vytvárajú karcinogénne nitrozamíny. Ak vaše jedlo obsahuje cviklu, radšej ho zohrejte na sporáku, či v rúre.

      Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Domáce MASLO - urobíte si ho rýchlo, ľahko a jednoducho

        Hrozno

        Zdroj: Shutterstock

        Hrozno by ste nemali ohrievať vôbec.

        Ohriatím čerstvého hrozna si môžete privodiť popáleniny. Pod šupkou sa nachádza veľa vody, ktorá sa pri ohrievaní premení na paru. Keďže nemá kam unikať, hrozí výbuch. Navyše, hrozno je plné cukru, ktorý môže začať dymiť a horieť. Čerstvé hrozno preto rozhodne do mikrovlnky nepatrí.

        Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Ako upiecť DOMÁCI CHLIEB? Je to ľahšie, než by ste čakali! TEASER

          Čili papričky

          Zdroj: Shutterstock

          Chilli papričky sa oplatí mať aj v chladných mesiacoch po ruke, no rozhodne ich nezohrievajte v mikrovlnnej rúre.

          Dať čili papričky do mikrovlnky je nebezpečné. Obsiahnutý kapsaicím sa po ohriatí v mikrovlnke uvoľní do ovzdušia. Chemikália je taká silná, že po otvorení mikrovlnky vám hrozí podráždenie očí aj hrdla, kašeľ a problémy s dýchaním. Dá sa to prirovnať k slzotvornému spreju, ktorý sa vyrába práve z kapsaicínu.

          Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            Parádny HRNČEKOVÝ KOLÁČ s kávou: Aha, máte ho za 30 minút! Teaser
            Zdroj: NMH

            Ryža

            Zdroj: Shutterstock

            Z ryže ohriatej v mikrovlnke sa môžete otráviť!

            Z ryže ohriatej v mikrovlnke sa môžete otráviť! Ako uvádza Food Standarts Agency, v ryži sa nachádzajú baktérie bacillus cereus. Teplo túto baktériu zabíja, no rovnako môže spôsobiť uvoľnenie toxických výtrusov. Baktérie sa tak podľa výskumov môžu stať rezistentné proti teplu. Viaceré štúdie tvrdia, že len čo ryžu vytiahneme z mikrovlnky a ponecháme pri izbovej teplote, môže spôsobiť po chvíli otravu jedlom.

            Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

            Video Player is loading.
            Stream Type LIVE
            Advertisement
            Current Time 0:00
            Duration 0:00
            Remaining Time 0:00
            Loaded: 0%
              • Chapters
              • descriptions off, selected
              • subtitles off, selected
              Chutná zapečená biela fazuľa s pancettou a olivami TEASER

              Vajcia

              Zdroj: Shutterstock

              Ohrievaním vajec v v mikrovlnke sa v jeho vnútri začne tvoriť para, ktorá nemá kam unikať.

              Ohrievaním vajec v v mikrovlnke sa v jeho vnútri začne tvoriť para, ktorá nemá kam unikať. Výsledkom je explózia potraviny v mikrovlnke, vo vašej ruke, na tanieri alebo dokonca vo vašich ústach. V mikrovlnke ich preto nevarte!

              Video Player is loading.
              Stream Type LIVE
              Advertisement
              Current Time 0:00
              Duration 0:13
              Remaining Time 0:13
              Loaded: 0%
                • Chapters
                • descriptions off, selected
                • subtitles off, selected
                SLIVKOVÉ GULE, ktoré budete milovať! Pripravte si túto dobrotu. -TEASER

                Listová zelenina

                Zdroj: Shutterstock

                Tento typ zeleniny obsahuje dusičnany, ktoré sú normálne zdravé. V mikrovlnke sa však môžu premienať na nitrozamíny.

                Tento typ zeleniny (šalát, špenát a podobne) obsahuje dusičnany, ktoré sú normálne zdravé. V mikrovlnke sa však môžu premienať na nitrozamíny. Tieto dusíkaté látky sú karcinogénne!

                Video Player is loading.
                Stream Type LIVE
                Advertisement
                Current Time 0:00
                Duration 0:00
                Remaining Time 0:00
                Loaded: 0%
                  • Chapters
                  • descriptions off, selected
                  • subtitles off, selected
                  KAM NA HUBY: Aj ako proti MEDVEĎOM s profi hubárom! TEASER
                  Zdroj: NMH

                  Huby

                  Zdroj: Shutterstock

                  Huby v žiadnom prípade nepatria do mikrovlnky.

                  Pri ohrievaní húb sa mení zloženie bielkovín, ktoré obsahujú, čo potom môže viesť k nepríjemným zažívacím problémom. Ak vám zostanú hríby z predchádzajúce dňa, radšej ich zjedzte studené, ako by ste ich mali zohrievať.

                  Čítajte viac z Dobrého jedla: