Reklama

Poznáte REZY KAROLÍNA? Ich chuť sa nedá opísať slovami!

Orechové rezy Karolína

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Musíte ich jednoducho vyskúšať! Super jemný orechový krém s čokoládovou polevou vám na sto percent učaruje.

Rezy Karolína

NA 1 VEĽKÝ PLECH

Na cesto:

  • 8 žĺtkov
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 4 lyžice hrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku

Na krém:

  • 250 ml mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingového prášku
  • 200 g masla
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 150 g práškového cukru

Na polevu:

  • 300 g práškového cukru
  • 100 ml vody
  • 150 g masla
  • 3 lyžice kakaového prášku + na posypanie

Recept pokračuje na ďalšej strane>>

POSTUP:

  1. Žĺtky a cukor vymiešajte ručným elektrickým šľahačom do penista. Pridajte kakao, premiešajte a po lyžiciach primiešajte múku s kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi 10 minút.
  2. Z mlieka a vanilkového prášku uvarte hustý puding. Do horúceho vsypte mleté orechy a za občasného miešania nechajte vychladnúť. Medzitým dobre vymiešajte maslo s cukrom. Pridajte do vychladnutej pudingovo-orechovej masy a dobre premiešajte. Krém natrite na vychladnutý upečený plát, zarovnajte a dajte na pol hodiny stuhnúť.
  3. Práškový cukor s vodou varte na niť asi 20 minút. Do hlbokého taniera nakrájajte maslo a nasypte kakao, vlejte uvarený hustý cukrový sirup. Keď je poleva rozpustená, za občasného miešania ju nechajte mierne vychladnúť, aby mala hustejšiu konzistenciu. Čo najrýchlejšie ju lejte na stuhnutý krém a zarovnajte špachtľou alebo nožom. Rezy nechajte stuhnúť cez noc v chladničke.

Náš tip:

Časť masla a cukru v kréme môžete nahradiť 2-3 lyžicami nugátovo-orieškovej nátierky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Krok za krokom: Exkluzívne rezy Créme Brulée s karamelovou krustou