Poznáte REZY KAROLÍNA? Ich chuť sa nedá opísať slovami!
23. 9. 2021, 8:05 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Musíte ich jednoducho vyskúšať! Super jemný orechový krém s čokoládovou polevou vám na sto percent učaruje.
Rezy Karolína
NA 1 VEĽKÝ PLECH
Na cesto:
- 8 žĺtkov
- 6 lyžíc kryštálového cukru
- 2 lyžice kakaového prášku
- 4 lyžice hrubej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
Na krém:
- 250 ml mlieka
- 1 balíček vanilkového pudingového prášku
- 200 g masla
- 200 g mletých vlašských orechov
- 150 g práškového cukru
Na polevu:
- 300 g práškového cukru
- 100 ml vody
- 150 g masla
- 3 lyžice kakaového prášku + na posypanie
Recept pokračuje na ďalšej strane>>
POSTUP:
- Žĺtky a cukor vymiešajte ručným elektrickým šľahačom do penista. Pridajte kakao, premiešajte a po lyžiciach primiešajte múku s kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi 10 minút.
- Z mlieka a vanilkového prášku uvarte hustý puding. Do horúceho vsypte mleté orechy a za občasného miešania nechajte vychladnúť. Medzitým dobre vymiešajte maslo s cukrom. Pridajte do vychladnutej pudingovo-orechovej masy a dobre premiešajte. Krém natrite na vychladnutý upečený plát, zarovnajte a dajte na pol hodiny stuhnúť.
- Práškový cukor s vodou varte na niť asi 20 minút. Do hlbokého taniera nakrájajte maslo a nasypte kakao, vlejte uvarený hustý cukrový sirup. Keď je poleva rozpustená, za občasného miešania ju nechajte mierne vychladnúť, aby mala hustejšiu konzistenciu. Čo najrýchlejšie ju lejte na stuhnutý krém a zarovnajte špachtľou alebo nožom. Rezy nechajte stuhnúť cez noc v chladničke.
Náš tip:
Časť masla a cukru v kréme môžete nahradiť 2-3 lyžicami nugátovo-orieškovej nátierky.

Video Player is loading.
Krok za krokom: Exkluzívne rezy Créme Brulée s karamelovou krustou