Reklama

Pizzové guľky plnené mozzarellou: MŇAM, to je ale dobrota!

Pizzové guľky chutia rozprávkovo.

Zdroj: Petra Bošanská

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Po týchto guľkách sa u vás doma len tak zapráši! My sme ich zbaštili po fotení ešte teplé...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Chutné ŠALÁTY zo známych bistier: Zasýtia vás ako hlavný chod!
    Zdroj: NMH

    Zdroj: Petra Bošanská

    Pizzové guľky chutia rozprávkovo.

    Pizzové guľky plnené mozzarellou

    20-25 KUSOV, PRÍPRAVA AJ S KYSNUTÍM 80 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT

    Potrebujete:
    Na cesto:

    • 140 ml vody
    • 225 g hladkej múky špeciál
    • 15 ml olivového oleja
    • 1 lyžiča soli
    • pol lyžičy kryštálového cukru
    • pol balíčka sušeného droždia

    Na plnku:

    • 120 g mozzarelly

    Na cesnakové maslo:

    • 2 lyžice masla
    • strúčiky cesnaku
    • soľ
    • posekaná petržlenová vňať

    POSTUP:

    1. Zo surovín vymieste cesto a nechajte kysnúť pod čistou utierkou a na teplom mieste asi hodinu.
    2. Mozzarellu nakrájajte (natrhajte) na malé kúsky.
    3. Z vykysnutého cesta odštipujte kúsky vo veľkosti ping pongovej loptičky, trochu ich natiahnite, naplňte mozzarellou a cesto uzavrite.
    4. Guľky poukladajte na vymastený plech a pečte asi 25 minút pri 200 °C.
    5. Upečené guľky potrite cesnakovým maslom. Pripravíte ho jednoducho. V hrnčku roztopte maslo, pridajte roztlačený cesnak, soľ a trochu petržlenovej vňate. Nakoniec ich posypte petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.