Reklama
Po týchto guľkách sa u vás doma len tak zapráši! My sme ich zbaštili po fotení ešte teplé...
Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Zdroj: MAREK BARTOŠ/Gurmet
Galéria k článku
22 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Chutné ŠALÁTY zo známych bistier: Zasýtia vás ako hlavný chod!Zdroj: NMH
Zdroj: Petra Bošanská
Pizzové guľky chutia rozprávkovo.
Pizzové guľky plnené mozzarellou
20-25 KUSOV, PRÍPRAVA AJ S KYSNUTÍM 80 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 140 ml vody
- 225 g hladkej múky špeciál
- 15 ml olivového oleja
- 1 lyžiča soli
- pol lyžičy kryštálového cukru
- pol balíčka sušeného droždia
Na plnku:
- 120 g mozzarelly
Na cesnakové maslo:
- 2 lyžice masla
- strúčiky cesnaku
- soľ
- posekaná petržlenová vňať
POSTUP:
- Zo surovín vymieste cesto a nechajte kysnúť pod čistou utierkou a na teplom mieste asi hodinu.
- Mozzarellu nakrájajte (natrhajte) na malé kúsky.
- Z vykysnutého cesta odštipujte kúsky vo veľkosti ping pongovej loptičky, trochu ich natiahnite, naplňte mozzarellou a cesto uzavrite.
- Guľky poukladajte na vymastený plech a pečte asi 25 minút pri 200 °C.
- Upečené guľky potrite cesnakovým maslom. Pripravíte ho jednoducho. V hrnčku roztopte maslo, pridajte roztlačený cesnak, soľ a trochu petržlenovej vňate. Nakoniec ich posypte petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!