Reklama

Fantastické ZEMIAKOVÉ PLACKY s domácou kyškou od šéfkuchára: Mňam, tak toto je dobrota!

Zemiakové placky s domácou kyškou podľa šéfkuchára Petra Ďurča.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Oceňovaný šéfkuchár Peter Ďurčo zo žilinskej TOP RESTAURANT má skvelý recept na zemiakové placky. A jeho kyšku si musíte urobiť tiež - nemá chybu!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Božské pečené BRAVČOVÉ KOLENO na cideri: Toto jedlo je nebíčko v papuľke!
    Zdroj: NMH

    Oceňovaný šéfkuchár

    Dobré jedlo pozdvihuje na vyššiu úroveň! Pochopíte, keď si rezervujete stôl v jeho vlastnej fine dinningovej reštaurácii TOP Restaurant v Žiline (inak sa tam nedostanete), ktorá u nás nemá obdobu. Mnohokrát ocenený šéfkuchár s dlhoročnými skúsenosťami z celého sveta vám naservíruje ZÁŽITOK. Aký?

    Zdroj: Archív P.Ď.

    Šéfkuchár Peter Ďurčo nám venoval recept na fantastické zemiakové placky s domácou kyškou.

    To možno pochopíte už teraz: „Určite sa mi navždy vrylo do pamäti jedlo z detstva v kaštieli Klobušice. Objednal som si pstruha na rošte, hranolčeky a domácu tatársku omáčku. Doteraz mám v živej pamäti nielen chuť, ale aj obraz tohto jedla. No a dnes milujem pozorovať svojich hostí, keď im ponúknem produkty lesa, ktoré doplním intenzívnou vôňou ihličia. Alebo keď pri servírovaní ryby zaznie úryvok piesne od Johanna Straussa Na krásnom modrom Dunaji...“

    A teraz sa pustite do Petrových zemiakových placiek s domácou kyškou, ktoré chutia ako SEN! Celý recept je na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Zemiakové placky Maroša Molnára: Také skvelé, že sa stanú vašou jednotkou!

      Zdroj: Shutterstock

      Zemiakové placky podávajte s domácou kyškou.

      Zemiakové placky s kyškou

      10 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT + ODSTÁTIE

      Potrebujete:

      • 750 g zemiakov
      • 1 žĺtok
      • hladká múka podľa potreby
      • soľ 
      • 1 l mlieka a 1 téglik kyslej smotany na kyšku (fermentované mlieko)

      POSTUP:

      1. Najprv urobte domácu kyšku: Mlieko zmiešajte so smotanou, prikryte utierkou a pri izbovej teplote nechajte odstáť niekoľko dní.
      2. Zemiaky ošúpte, postrúhajte najemno, osoľte. Pridajte žĺtok a veľmi málo hladkej múky. Dobre premiešajte, aby vznikla polohustá hmota. Naberačkou nalievajte na rozpálenú platňu sporáka (alebo panvicu) a pečte placky. Podávajte ich s vychladenou kyškou. Z kyslého mlieka môžete ešte predtým pozberať tuk, vymiešať z neho maslo a natierať ho na placky. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.