Robiť perníčky sa Tereza Semerádová z Liberca naučila v priebehu niekoľkých mesiacov. Na internete videla duté perníkové vajíčka a rozhodla sa ich tiež urobiť. Neodradilo ju ani to, že prvé výrobky dokonalé neboli. To, že na pečenie a zdobenie má talent, si však rodina a priatelia všimli rýchlo a záujem o Terkine krásne perníčky stále rástol.
Terezu vždy bavili ručné práce, takže pri zdobení perníčkov sa celkom našla. Je to pre ňu relax i istá forma sebarealizácie. Prácu na univerzite nechce zanechať, na pečenie a zdobenie perníčkov si vyhradila asi 4 dni v mesiaci a stáva sa, že niekedy záujemcov o perníky aj odmieta.
Hoci pod jej rukami postupne vznikajú krajšie a zložitejšie výrobky, mimoriadne hrdá je na svoje prvé perníkové srdiečko s mriežkou, keď sa jej po stovkách nevydarených pokusov konečne podarilo. A aby jej umenie nezostalo zabudnuté a naučili sa ho aj iné pernikárky, vlani v novembri vydala knihu Perníčkovanie.
Perníčky sa hodia na akúkoľvek príležitosť. Pozrite si v GALÉRII Terezine krásne perníky >>>
V Dobrom jedle vždy nájdete overené recepty: