Reklama

Pečte s hokaido: Tieto sladké dobroty budete milovať!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pečte s hokaido: Tieto sladké dobroty budete milovať!
    Zdroj: NMH
    Reklama
    Katarína Brunovská

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Tekvicové pyré z hokaido je úžasné! Poslúži vám ako základ pre vynikajúce koláče a dezerty, a čo je najlepšie, pripravíte si ho úplne jednoducho.

    Tekvicové pyré je ideálny základ do rôznych koláčov, mafinov, no aj polievok alebo dokonca ako príloha. Pripravíte si ho úplne jednoducho! A potom si upečte naše báječné tekvicové mafiny, lahodný cheesecake aj tekvicový sladký chlebíček...

    Zdroj: shutterstock

    Pripravte tekvicové pyré - jednoduchý postup.

    Pyré z hokaido

    ZA MISKU, PRÍPRAVA 20-40 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 stredne veľká hokkaido tekvica (cca 1–1,5 kg)

    POSTUP:

    1. Tekvicu dôkladne umyte (nie je potrebné ju šúpať, pretože hokkaido tekvica má jemnú šupku, ktorá po uvarení alebo upečení zmäkne). Rozkrojte ju na polovicu a pomocou lyžice vydlabte všetky semienka a vláknitú dužinu zo stredu.

    2. Tekvicu nakrájajte na menšie kúsky (plátky alebo kocky), aby sa lepšie a rýchlejšie upiekla alebo uvarila.

    3. Kúsky tekvice poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte pri 180 °C asi 30-40 minút, kým tekvica nezmäkne (skontrolujte vidličkou, mala by sa ľahko prepichnúť). Alebo tekvicové kúsky vložte do hrnca, zalejte vodou (aby boli kúsky ponorené) a varte približne 15-20 minút, kým nebude tekvica mäkká.

    4. Upečenú alebo uvarenú tekvicu nechajte mierne vychladnúť a potom ju vložte do mixéra alebo použite ponorný mixér. Rozmixujte ju na hladké pyré.

    5. Tekvicové pyré môžete použiť okamžite na prípravu dezertov alebo ho môžete uskladniť v chladničke (až 3 dni) alebo v mrazničke (až 3 mesiace). Ak plánujete pyré mraziť, rozdeľte ho do menších porcií.

    Z tekvicového pyré upečiete tieto dokonalé mafiny. Doma sa po nich zľahne zem!

    Zdroj: shutterstock

    Tekvicové mafiny ako sen!

    Tekvicové mafiny s kúskami čokolády

    15 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

    Potrebujete:

    • 200 g hokaido tekvicového pyré
    • 250 g hladkej múky
    • 1 balenie prášku do pečiva (12 g)
    • 150 g cukru
    • 2 vajcia
    • 100 ml mlieka
    • 100 g roztopeného masla
    • 100 g kúskov čokolády
    • 1 lyžička škorice
    • 1/2 lyžičky muškátového orieška

    POSTUP:

    1. V jednej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu a muškátový oriešok. V druhej miske vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte tekvicové pyré, mlieko a maslo.
    2. Spojte obe zmesi a pridajte kúsky čokolády. Cesto rozdeľte do košíčkov a mafiny pečte pri 180 °C 20-25 minút.

    Milujeme sladké chlebíčky? Vy takisto? Tak potom si určite upečte tento tekvicový - hokaido s orechmi je dokonalá kombinácia!

    Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

    Tekvicový chlebíček s orechmi chutí ako sen- výborný recept.

    Tekvicový chlebíček

    1 KUS, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT

    Potrebujete:

    • 300 g hokaido tekvicového pyré
    • 300 g hladkej múky
    • 1 balenie prášku do pečiva (12 g)
    • 150 g cukru
    • 2 vajcia
    • 100 g roztopeného masla
    • 1 lyžička škorice
    • 1/2 lyžičky muškátového orieška
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • 100 g nasekaných orechov

    POSTUP:

    1. Vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte tekvicové pyré, roztopené maslo a vanilku. Zmiešajte múku, prášok do pečiva a koreniny, a primiešajte k tekvicovej zmesi.
    2. Nakoniec primiešajte orechy a cesto nalejte do formy na chlebíček. Pečte pri 180 °C asi 50-60 minút. Dobrú chuť!

    Tento lahodný cheesecake z hokaido sa vám rozplynie na jazyku!

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Tekvicový cheesecake nemá chybu

    Cheesecake z tekvice hokaido

    12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT

    Potrebujete:

    • 200 g hokaido tekvicového pyré
    • 500 g smotanového syra (napr. Philadelphia)
    • 150 g cukru
    • 3 vajcia
    • 1 lyžička škorice
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • 150 g maslových sušienok (na základ)
    • 80 g roztopeného masla (na základ)

    POSTUP:

    1. Sušienky rozmixujte a zmiešajte s roztopeným maslom. Zmes rovnomerne rozotrite do tortovej formy a zatlačte.
    2. V miske zmiešajte smotanový syr, tekvicové pyré, cukor, vajcia, škoricu a vanilku do hladka. Nalejte na sušienkový základ a pečte pri 160 °C asi 45-50 minút. Nechate vychladnúť pred podávaním. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.