Pečte s hokaido: Tieto sladké dobroty budete milovať!
27. 10. 2024, 13:03

Zdroj: NMH
Tekvicové pyré z hokaido je úžasné! Poslúži vám ako základ pre vynikajúce koláče a dezerty, a čo je najlepšie, pripravíte si ho úplne jednoducho.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
Tekvicové pyré je ideálny základ do rôznych koláčov, mafinov, no aj polievok alebo dokonca ako príloha. Pripravíte si ho úplne jednoducho! A potom si upečte naše báječné tekvicové mafiny, lahodný cheesecake aj tekvicový sladký chlebíček...
Zdroj: shutterstock
Pripravte tekvicové pyré - jednoduchý postup.
Pyré z hokaido
ZA MISKU, PRÍPRAVA 20-40 MINÚT
Potrebujete:
- 1 stredne veľká hokkaido tekvica (cca 1–1,5 kg)
POSTUP:
-
Tekvicu dôkladne umyte (nie je potrebné ju šúpať, pretože hokkaido tekvica má jemnú šupku, ktorá po uvarení alebo upečení zmäkne). Rozkrojte ju na polovicu a pomocou lyžice vydlabte všetky semienka a vláknitú dužinu zo stredu.
-
Tekvicu nakrájajte na menšie kúsky (plátky alebo kocky), aby sa lepšie a rýchlejšie upiekla alebo uvarila.
-
Kúsky tekvice poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte pri 180 °C asi 30-40 minút, kým tekvica nezmäkne (skontrolujte vidličkou, mala by sa ľahko prepichnúť). Alebo tekvicové kúsky vložte do hrnca, zalejte vodou (aby boli kúsky ponorené) a varte približne 15-20 minút, kým nebude tekvica mäkká.
-
Upečenú alebo uvarenú tekvicu nechajte mierne vychladnúť a potom ju vložte do mixéra alebo použite ponorný mixér. Rozmixujte ju na hladké pyré.
-
Tekvicové pyré môžete použiť okamžite na prípravu dezertov alebo ho môžete uskladniť v chladničke (až 3 dni) alebo v mrazničke (až 3 mesiace). Ak plánujete pyré mraziť, rozdeľte ho do menších porcií.
Z tekvicového pyré upečiete tieto dokonalé mafiny. Doma sa po nich zľahne zem!
Zdroj: shutterstock
Tekvicové mafiny ako sen!
Tekvicové mafiny s kúskami čokolády
15 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
- 200 g hokaido tekvicového pyré
- 250 g hladkej múky
- 1 balenie prášku do pečiva (12 g)
- 150 g cukru
- 2 vajcia
- 100 ml mlieka
- 100 g roztopeného masla
- 100 g kúskov čokolády
- 1 lyžička škorice
- 1/2 lyžičky muškátového orieška
POSTUP:
- V jednej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu a muškátový oriešok. V druhej miske vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte tekvicové pyré, mlieko a maslo.
- Spojte obe zmesi a pridajte kúsky čokolády. Cesto rozdeľte do košíčkov a mafiny pečte pri 180 °C 20-25 minút.
Milujeme sladké chlebíčky? Vy takisto? Tak potom si určite upečte tento tekvicový - hokaido s orechmi je dokonalá kombinácia!
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Tekvicový chlebíček s orechmi chutí ako sen- výborný recept.
Tekvicový chlebíček
1 KUS, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT
Potrebujete:
- 300 g hokaido tekvicového pyré
- 300 g hladkej múky
- 1 balenie prášku do pečiva (12 g)
- 150 g cukru
- 2 vajcia
- 100 g roztopeného masla
- 1 lyžička škorice
- 1/2 lyžičky muškátového orieška
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 100 g nasekaných orechov
POSTUP:
- Vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte tekvicové pyré, roztopené maslo a vanilku. Zmiešajte múku, prášok do pečiva a koreniny, a primiešajte k tekvicovej zmesi.
- Nakoniec primiešajte orechy a cesto nalejte do formy na chlebíček. Pečte pri 180 °C asi 50-60 minút. Dobrú chuť!
Tento lahodný cheesecake z hokaido sa vám rozplynie na jazyku!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Tekvicový cheesecake nemá chybu
Cheesecake z tekvice hokaido
12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT
Potrebujete:
- 200 g hokaido tekvicového pyré
- 500 g smotanového syra (napr. Philadelphia)
- 150 g cukru
- 3 vajcia
- 1 lyžička škorice
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 150 g maslových sušienok (na základ)
- 80 g roztopeného masla (na základ)
POSTUP:
- Sušienky rozmixujte a zmiešajte s roztopeným maslom. Zmes rovnomerne rozotrite do tortovej formy a zatlačte.
- V miske zmiešajte smotanový syr, tekvicové pyré, cukor, vajcia, škoricu a vanilku do hladka. Nalejte na sušienkový základ a pečte pri 160 °C asi 45-50 minút. Nechate vychladnúť pred podávaním. Dobrú chuť!