objednať časopis
všetky kategórie

Tak svojsky volajú koláče či zákusky niektorí Záhoráci. Pocheraj im jednoducho ide lepšie do úst!

Máte chuť na piškótu s malinovým džemom, krehký mrežovník s drobným ovocím, marcipánový koláč so slivkovým lekvárom alebo kysnuté slivkové pocheraje? Recepty nájdete v článku.

HORÚCA PIŠKÓTA S MALINOVÝM DŽEMOM

1 VEĽKÝ PLECH

Horúca piškóta s malinovým džemom nielen zasýti, ale pohladí aj dušu.
Zdroj: Dobré jedlo

Potrebujete:

  • 4 vajcia
  • 160 g práškového cukru + 1 lyžica do snehu
  • 2-3 lyžice teplej vody
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 120 g polohrubej múky
  • malinový, alebo ríbezľový džem na potretie (prípadne vyskúšajte drienkový podľa videa)
  • soľ

POSTUP:

  1. Rúru vyhrejte na 180 °C. V hlbšej mise vymiešajte žĺtky s cukrom, pridajte teplú vodu a citrónovú šťavu.
  2. V druhej nádobe pridajte k bielkom štipku soli a vyšľahajte tuhý sneh. Ku koncu šľahania pridajte 1 lyžicu práškového cukru.
  3. Do žĺtkovej peny postupne vmiešavajte sneh a preosiatu múku. Hladké cesto bez hrudiek vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre petčte 15 minút.
  4. Horúcu piškótu potrite rozriedeným džemom, nakrájajte na väčšie štvorce, posypte práškovým cukrom a podájte teplé s pohárom studeného mlieka.

Na ďalšej strane recept na mrežovník >>>

Kategórie