Parádny OBED zo starého chleba: Extra chrumkavé KURACIE STEHNÁ!
9. 3. 2024, 18:05 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
To, že ste vdýchli druhý život chlebu z predchádzajúcich dní, nik nespozná. Naopak, doma sa budú všetci zalizovať po vašich novučkých kuracích stehnách a vy sa pridáte k trendovým kuchárom, ktorí vyhlásili STOP plytvaniu.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
28 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Super BRYNDZOVÁ POLIEVKA: Tento recept si zamilujete!Zdroj: NMH
Kuracie stehná v chlebovej kruste s batatovými hranolčekmi
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, OPEKANIE 15 + 25 MINÚT
Zdroj: Alexandra Rymšinová/Dobré jedlo
Večera - kuracie stehná v chlebovej kruste s batatovými hranolčekmi!
Potrebujete:
- 4 kuracie stehná
- 100 g nadrobno rozdrveného suchého chleba
- 50 g nadrobno nakrájaných sušených paradajok
- 1 lyžica oregana
- 1 lyžica bazalky
- soľ
- 1 vajce
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 lyžička medu
- kokosový olej na opekanie";i:10;s:13:"olivový olej";i:11;s:8:"4 bataty
POSTUP:
- V jednej mise zmiešajte všetky suché ingrediencie. V druhej mise rozmixujte vajce, horčicu a med. Rozohrejte na miernom plameni panvicu s kokosovým olejom. Každé kuracie stehno dobre namočte do zmesi s vajcom, následne z každej strany pokryte chlebovou krustou a opekajte na oleji 15 minút z každej strany.
- Podávajte s hranolčekmi. Tie si pripravíte takto: Čisté bataty nakrájajte, potrite olivovým olejom, osoľte a pečte na plechu vystlanom papierom na pečenie asi 25 minút do zlatista. Dobrú chuť!