Reklama

Parádny OBED zo starého chleba: Extra chrumkavé KURACIE STEHNÁ!

Pečené kuracie stehná

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

To, že ste vdýchli druhý život chlebu z predchádzajúcich dní, nik nespozná. Naopak, doma sa budú všetci zalizovať po vašich novučkých kuracích stehnách a vy sa pridáte k trendovým kuchárom, ktorí vyhlásili STOP plytvaniu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Super BRYNDZOVÁ POLIEVKA: Tento recept si zamilujete!
    Zdroj: NMH

    Kuracie stehná v chlebovej kruste s batatovými hranolčekmi

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, OPEKANIE 15 + 25 MINÚT

    Zdroj: Alexandra Rymšinová/Dobré jedlo

    Večera - kuracie stehná v chlebovej kruste s batatovými hranolčekmi!

    Potrebujete:

    • 4 kuracie stehná
    • 100 g nadrobno rozdrveného suchého chleba
    • 50 g nadrobno nakrájaných sušených paradajok
    • 1 lyžica oregana
    • 1 lyžica bazalky
    • soľ
    • 1 vajce
    • 1 lyžička dijonskej horčice
    • 1 lyžička medu
    • kokosový olej na opekanie";i:10;s:13:"olivový olej";i:11;s:8:"4 bataty

    POSTUP:

    1.  V jednej mise zmiešajte všetky suché ingrediencie. V druhej mise rozmixujte vajce, horčicu a med. Rozohrejte na miernom plameni panvicu s kokosovým olejom. Každé kuracie stehno dobre namočte do zmesi s vajcom, následne z každej strany pokryte chlebovou krustou a opekajte na oleji 15 minút z každej strany.
    2. Podávajte s hranolčekmi. Tie si pripravíte takto: Čisté bataty nakrájajte, potrite olivovým olejom, osoľte a pečte na plechu vystlanom papierom na pečenie asi 25 minút do zlatista. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.