Parádna a rýchla VEČERA AJ PRE DETI? Plnené TORTILLY podľa nášho receptu budete zbožňovať!
10. 10. 2022, 18:44 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: Laura Witteková
Tortilla je veľmi univerzálny chlieb, dá sa naplniť, zrolovať alebo poskladať. Pozrite, ako si s ním poradila naša Veronika Kollárová so svojimi deťmi. Možno vám ostane aj na zajtra.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Dobré jedlo/LýdiaCzakó
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku

Deti si tortilly samy naplnia mäskom a zeleninou, ktorú majú najradšej, a tak im bude aj viac chutiť.
Tortilly s mäsom a so zeleninou
6 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
Koreniaca zmes na mäso:
- pol lyžičky údenej červenej papriky
- 1 lyžička sušenej cibule
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- pol lyžičky mletej rasce
- pol lyžičky mletej horčice
- štvrť lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 lyžička soli
- 500 g chudšieho bravčového mletého mäsa
Na podávanie:
- paradajková omáčka
- 2 jarné cibuľky
- 1 väčšia mrkva
- šalátové listy
- syr čedar
- červená paprika
- tortilly (6 kusov)
Recept pokračuje na ďalšej strane >>>

POSTUP:
Zdroj: Laura Witteková
Poskladaj si obed!
V miske zmiešajte všetky koreniny a odložte zatiaľ bokom. Na suchú, zohriatu panvicu dajte mleté mäso a opekajte ho približne 10 minút.
Zdroj: Laura Witteková
Poskladaj si obed!
K mäsu pridajte lyžičku koreniacej zmesi a ešte 5 minút duste, aby bolo mäso mäkké. Zvyšnú koreniacu zmes odložte do skleného pohárika a odložte na ďalšie varenie.
Každú tortillu nakrojte na jednej strane, aby sa po naplnení dala poskladať. Opticky ju rozdeľte na 4 časti. Prvú časť napríklad natrite trochou paradajkovej omáčky alebo kečupu, posypte opečeným mäsom a jarnou cibuľkou. Druhú časť posypte nastrúhanou mrkvou, tretiu posypte syrom a na drobno nakrájanou červenou paprikou a na poslednú poukladajte listový šalát.
Tortillu pekne poskladajte a položte na rozpálenú panvicu. Z každej strany 2 minúty prehrejte a môžete podávať. Variáciám, ako naplniť tortillu, sa medze nekladú.
Vyskúšajte viac receptov z Dobrého jedla: