Reklama

Parádna a rýchla VEČERA AJ PRE DETI? Plnené TORTILLY podľa nášho receptu budete zbožňovať!

Tortilly s mäsom a so zeleninou

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tortilla je veľmi univerzálny chlieb, dá sa naplniť, zrolovať alebo poskladať. Pozrite, ako si s ním poradila naša Veronika Kollárová so svojimi deťmi. Možno vám ostane aj na zajtra.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáce MASLO - urobíte si ho rýchlo, ľahko a jednoducho

    Deti si tortilly samy naplnia mäskom a zeleninou, ktorú majú najradšej, a tak im bude aj viac chutiť.

    Tortilly s mäsom a so zeleninou

    6 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

    Potrebujete:

    Koreniaca zmes na mäso:

    • pol lyžičky údenej červenej papriky
    • 1 lyžička sušenej cibule
    • 1 lyžička sušeného cesnaku
    • pol lyžičky mletej rasce
    • pol lyžičky mletej horčice
    • štvrť lyžičky mletého čierneho korenia
    • 1 lyžička soli
    • 500 g chudšieho bravčového mletého mäsa

    Na podávanie:

    • paradajková omáčka
    • 2 jarné cibuľky
    • 1 väčšia mrkva
    • šalátové listy
    • syr čedar
    • červená paprika
    • tortilly (6 kusov)

    Recept pokračuje na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Ako upiecť DOMÁCI CHLIEB? Je to ľahšie, než by ste čakali! TEASER

      POSTUP:

      Zdroj: Laura Witteková

      Poskladaj si obed!

      V miske zmiešajte všetky koreniny a odložte zatiaľ bokom. Na suchú, zohriatu panvicu dajte mleté mäso a opekajte ho približne 10 minút.

      Zdroj: Laura Witteková

      Poskladaj si obed!

      K mäsu pridajte lyžičku koreniacej zmesi a ešte 5 minút duste, aby bolo mäso mäkké. Zvyšnú koreniacu zmes odložte do skleného pohárika a odložte na ďalšie varenie.

      Každú tortillu nakrojte na jednej strane, aby sa po naplnení dala poskladať. Opticky ju rozdeľte na 4 časti. Prvú časť napríklad natrite trochou paradajkovej omáčky alebo kečupu, posypte opečeným mäsom a jarnou cibuľkou. Druhú časť posypte nastrúhanou mrkvou, tretiu posypte syrom a na drobno nakrájanou červenou paprikou a na poslednú poukladajte listový šalát.

      Tortillu pekne poskladajte a položte na rozpálenú panvicu. Z každej strany 2 minúty prehrejte a môžete podávať. Variáciám, ako naplniť tortillu, sa medze nekladú.

      Vyskúšajte viac receptov z Dobrého jedla:

      Autor článku

      Veronika Kollárová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.