Reklama

Pamätáte si na NANUKOVÉ REZY? Tie od susedky Oľgy nemali chybu!

Nanukové rezy

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Piekla ich na každú väčšiu rodinnú oslavu a sviatky. A vždy sa ušli aj nám. Orechovo-kávové cesto, hladučký rozplývajúci sa maslovo-pudingový krém a poriadna vrstva čokoládovej polevy!

NANUKOVÉ REZY 

Potrebujete: 

  • 5 vajec
  • 300 g práškového cukru
  • 8- 10 lyžíc uvarenej studenej kávy
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 100 g na hrubo pomletých vlašských orechov

Na krém a polevu:  

  • 350 ml mlieka
  • 5 kopcovitých lyžíc hladkej múky 
  • 3 žĺtky
  • 250 g kvalitného masla
  • 230 g práškového cukru
  • 1 balíček  vanilkového cukru
  • 150 - 200 g horkej čokolády
  • 30 g stuženého tuku

POSTUP:

  1. Žĺtky vymiešajte s cukrom. Postupne pridávajte kávu,  múku,  kypriaci prášok a orechy.  Nakoniec zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech. V rúre vyhriatej na 175 °C pečte približne 25 minút.
  2. Krém: Z mlieka, múky a žĺtkov uvarte kašu a nechajte vychladnúť. Zvlášť vymiešajte maslo a cukor. Do maslovej peny postupne pridávajte kašu a vyšľahajte. Namiesto múky môžete do krému použiť  1 a pol balíčka uvareného Zlatého klasu. 
  3. Krém natrite na vychladnutý plát cesta. Nechajte trocha stuhnúť a medzitým nad parou pripravte polevu z rozpustenej čokolády a stuženého tuku. Nalejte na krém a nechjate dobre stuhnúť. Potom krájajte na rezy. Zákusok podávajte vychladený. Bude vám pripomínať nanuk!

TIP:

Ak ste alergickí na orechy, upečte kakaovo-kávový korpus. Namiesto mletých orechov pridajte do cesta múku a 1 - 2 lyžice kakaa.

VO FOTOGALÉRII si pozrite inšpirácie na ďašie sviatočné zákusky. Recepty nájdete aj na našej stránke.