Pamätáte si na NANUKOVÉ REZY? Tie od susedky Oľgy nemali chybu!
4. 2. 2021, 8:12 (aktualizované: 15. 7. 2024, 23:04)

Zdroj: Dušan Křístek
Reklama
Piekla ich na každú väčšiu rodinnú oslavu a sviatky. A vždy sa ušli aj nám. Orechovo-kávové cesto, hladučký rozplývajúci sa maslovo-pudingový krém a poriadna vrstva čokoládovej polevy!
Zdroj: DOBRÉ JEDLO
Zdroj: Dobré jedlo
Zdroj: DOBRÉ JEDLO
Galéria k článku
8 fotografiíPrejsť do galérie
NANUKOVÉ REZY
Potrebujete:
- 5 vajec
- 300 g práškového cukru
- 8- 10 lyžíc uvarenej studenej kávy
- 200 g polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 100 g na hrubo pomletých vlašských orechov
Na krém a polevu:
- 350 ml mlieka
- 5 kopcovitých lyžíc hladkej múky
- 3 žĺtky
- 250 g kvalitného masla
- 230 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 150 - 200 g horkej čokolády
- 30 g stuženého tuku
POSTUP:
- Žĺtky vymiešajte s cukrom. Postupne pridávajte kávu, múku, kypriaci prášok a orechy. Nakoniec zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech. V rúre vyhriatej na 175 °C pečte približne 25 minút.
- Krém: Z mlieka, múky a žĺtkov uvarte kašu a nechajte vychladnúť. Zvlášť vymiešajte maslo a cukor. Do maslovej peny postupne pridávajte kašu a vyšľahajte. Namiesto múky môžete do krému použiť 1 a pol balíčka uvareného Zlatého klasu.
- Krém natrite na vychladnutý plát cesta. Nechajte trocha stuhnúť a medzitým nad parou pripravte polevu z rozpustenej čokolády a stuženého tuku. Nalejte na krém a nechjate dobre stuhnúť. Potom krájajte na rezy. Zákusok podávajte vychladený. Bude vám pripomínať nanuk!
TIP:
Ak ste alergickí na orechy, upečte kakaovo-kávový korpus. Namiesto mletých orechov pridajte do cesta múku a 1 - 2 lyžice kakaa.
VO FOTOGALÉRII si pozrite inšpirácie na ďašie sviatočné zákusky. Recepty nájdete aj na našej stránke.