Reklama

Ohúrte návštevu originálnym DEZERTOM: SUPER NÁPADY V POHÁRI!

Ovocná pena s červeným hroznom

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CiJ8U8Sr9Hi/

Reklama

Na sviatočné pohostenie nemusíte vždy piecť honosný koláč alebo tortu. Stačí vymiešať lahodný krém a efektne ho v kombinácii s ovocím, želé, čokoládou, orieškami, sušienkami, vločkami, šľahačkou či jedlými kvetmi navrstviť do sklenených pohárov. Zožnete ovácie!

Bodkovaný hroznový pohár

4 porcie, príprava 25 minút

POTREBUJETE:

  • 150 g bielej čokolády
  • 20 - 30 g stuženého tuku
  • 2 lyžice červeného hroznového sirupu (môže byť aj malinový alebo višňový)
  • 200 g mascarpone
  • 1 lyžica medu
  • 250 g šľahačkovej smotany
  • červené bobuľky hrozna

POSTUP:

  1. Čokoládu rozpustite so stuženým tukom do hladka. Nechajte mierne vychladnúť a primiešate sirup.
  2. Z vnútornej strany pohárov pomocou malého štetca nakreslite zo sfarbenej čokolády bodky a nechajte v chladničke stuhnúť.
  3. Medzitým vymiešajte mascarpone s medom a šľahačkovou smotanou. Asi tretinu hmoty odložte. Do väčšej časti zľahka vmiešajte rozpustenú čokoládu.
  4. Na dno pohárov dajte ružovkastý čokoládový krém, vložte nakrájané hrozno bez jadierok a zalejte ďalšou vrstvou krému.
  5. Vrch ozdobte odloženým bielym krémom a bobuľkami hrozna. Poháre podávajte vychladené.

Na ďalšej strane nájdete tip na ryžový pohár>>

Kokosový ryžový puding s ananásom

6 porcií, príprava 45 minút + chladenie

POTREBUJETE:

  • 200 g ryže (najlepšie arborio - talianska ryža na rizoto)
  • 400 g kokosového mlieka
  • 800 ml ryžovo-kokosového mlieka
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 1 badián
  • 1 štipka soli
  • 40 g mascarpone
  • ananás (čerstvý alebo kompót)
  • 1 - 2 lyžice limetkovej šťavy

POSTUP:

  1. Do hrnca s hrubším dnom dajte nepremytú ryžu, kokosové mlieko, 500 ml ryžového mlieka, cukor, vanilkový extrakt, badián, štipku soli a všetko dobre premiešajte.
  2. Priveďte do varu, stiahnite teplotu a varte asi 35 minút. Priebežne dolievajte mlieko podľa potreby. Puding je hotový, keď je ryža jemne rozvarená.
  3. Z uvareného pudingu vyberte badián, nechajte voľne vychladnúť a vmiešajte doň mascarpone. Servírujte v pohároch s nakrájanými ananásom premiešaným s limetkovou šťavou.

Na ďalšej strane nájdete tip na gaštanový dezert>>

Pohár s gaštanovým pyré

4 porcie, príprava 30 minút

POTREBUJETE:

  • 200 g gaštanového pyré
  • 400 ml mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingového prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžica rumu alebo griotky
  • 1 lyžica višňového džemu
  • orechové alebo karamelové sušienky

POSTUP:

  1. Z mlieka, prášku a cukru uvarte hustý puding. Za častého miešania ho nechajte dobre vychladnúť.
  2. Gaštanové pyré vymiešajte s rumom a džemom. Do hmoty postupne pridávajte vychladnutý puding.
  3. Krém navrstvite do pohárov a po vrstvách prekladajte s rozdrvenými sušienkami. Ozdobte podľa fantázie.