Bodkovaný hroznový pohár
4 porcie, príprava 25 minút
POTREBUJETE:
- 150 g bielej čokolády
- 20 - 30 g stuženého tuku
- 2 lyžice červeného hroznového sirupu (môže byť aj malinový alebo višňový)
- 200 g mascarpone
- 1 lyžica medu
- 250 g šľahačkovej smotany
- červené bobuľky hrozna
POSTUP:
- Čokoládu rozpustite so stuženým tukom do hladka. Nechajte mierne vychladnúť a primiešate sirup.
- Z vnútornej strany pohárov pomocou malého štetca nakreslite zo sfarbenej čokolády bodky a nechajte v chladničke stuhnúť.
- Medzitým vymiešajte mascarpone s medom a šľahačkovou smotanou. Asi tretinu hmoty odložte. Do väčšej časti zľahka vmiešajte rozpustenú čokoládu.
- Na dno pohárov dajte ružovkastý čokoládový krém, vložte nakrájané hrozno bez jadierok a zalejte ďalšou vrstvou krému.
- Vrch ozdobte odloženým bielym krémom a bobuľkami hrozna. Poháre podávajte vychladené.
Na ďalšej strane nájdete tip na ryžový pohár>>