Ohúrte návštevu originálnym DEZERTOM: SUPER NÁPADY V POHÁRI!
7. 10. 2022, 13:13 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CiJ8U8Sr9Hi/
Na sviatočné pohostenie nemusíte vždy piecť honosný koláč alebo tortu. Stačí vymiešať lahodný krém a efektne ho v kombinácii s ovocím, želé, čokoládou, orieškami, sušienkami, vločkami, šľahačkou či jedlými kvetmi navrstviť do sklenených pohárov. Zožnete ovácie!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CXX9TX0l8Nv/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CFTC_kkAXaF/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CHK9hJSldJz/
Galéria k článku
Bodkovaný hroznový pohár
4 porcie, príprava 25 minút
POTREBUJETE:
- 150 g bielej čokolády
- 20 - 30 g stuženého tuku
- 2 lyžice červeného hroznového sirupu (môže byť aj malinový alebo višňový)
- 200 g mascarpone
- 1 lyžica medu
- 250 g šľahačkovej smotany
- červené bobuľky hrozna
POSTUP:
- Čokoládu rozpustite so stuženým tukom do hladka. Nechajte mierne vychladnúť a primiešate sirup.
- Z vnútornej strany pohárov pomocou malého štetca nakreslite zo sfarbenej čokolády bodky a nechajte v chladničke stuhnúť.
- Medzitým vymiešajte mascarpone s medom a šľahačkovou smotanou. Asi tretinu hmoty odložte. Do väčšej časti zľahka vmiešajte rozpustenú čokoládu.
- Na dno pohárov dajte ružovkastý čokoládový krém, vložte nakrájané hrozno bez jadierok a zalejte ďalšou vrstvou krému.
- Vrch ozdobte odloženým bielym krémom a bobuľkami hrozna. Poháre podávajte vychladené.
Na ďalšej strane nájdete tip na ryžový pohár>>
Kokosový ryžový puding s ananásom
6 porcií, príprava 45 minút + chladenie
POTREBUJETE:
- 200 g ryže (najlepšie arborio - talianska ryža na rizoto)
- 400 g kokosového mlieka
- 800 ml ryžovo-kokosového mlieka
- 50 g krupicového cukru
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 1 badián
- 1 štipka soli
- 40 g mascarpone
- ananás (čerstvý alebo kompót)
- 1 - 2 lyžice limetkovej šťavy
POSTUP:
- Do hrnca s hrubším dnom dajte nepremytú ryžu, kokosové mlieko, 500 ml ryžového mlieka, cukor, vanilkový extrakt, badián, štipku soli a všetko dobre premiešajte.
- Priveďte do varu, stiahnite teplotu a varte asi 35 minút. Priebežne dolievajte mlieko podľa potreby. Puding je hotový, keď je ryža jemne rozvarená.
- Z uvareného pudingu vyberte badián, nechajte voľne vychladnúť a vmiešajte doň mascarpone. Servírujte v pohároch s nakrájanými ananásom premiešaným s limetkovou šťavou.
Na ďalšej strane nájdete tip na gaštanový dezert>>
Pohár s gaštanovým pyré
4 porcie, príprava 30 minút
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CFobekrAK6e/
S gaštanovým pyré.
POTREBUJETE:
- 200 g gaštanového pyré
- 400 ml mlieka
- 1 balíček vanilkového pudingového prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lyžica rumu alebo griotky
- 1 lyžica višňového džemu
- orechové alebo karamelové sušienky
POSTUP:
- Z mlieka, prášku a cukru uvarte hustý puding. Za častého miešania ho nechajte dobre vychladnúť.
- Gaštanové pyré vymiešajte s rumom a džemom. Do hmoty postupne pridávajte vychladnutý puding.
- Krém navrstvite do pohárov a po vrstvách prekladajte s rozdrvenými sušienkami. Ozdobte podľa fantázie.