objednať časopis
všetky kategórie

Na sviatočné pohostenie nemusíte vždy piecť honosný koláč alebo tortu. Stačí vymiešať lahodný krém a efektne ho v kombinácii s ovocím, želé, čokoládou, orieškami, sušienkami, vločkami, šľahačkou či jedlými kvetmi navrstviť do sklenených pohárov. Zožnete ovácie!

Bodkovaný hroznový pohár

4 porcie, príprava 25 minút

POTREBUJETE:

  • 150 g bielej čokolády
  • 20 - 30 g stuženého tuku
  • 2 lyžice červeného hroznového sirupu (môže byť aj malinový alebo višňový)
  • 200 g mascarpone
  • 1 lyžica medu
  • 250 g šľahačkovej smotany
  • červené bobuľky hrozna

POSTUP:

  1. Čokoládu rozpustite so stuženým tukom do hladka. Nechajte mierne vychladnúť a primiešate sirup.
  2. Z vnútornej strany pohárov pomocou malého štetca nakreslite zo sfarbenej čokolády bodky a nechajte v chladničke stuhnúť.
  3. Medzitým vymiešajte mascarpone s medom a šľahačkovou smotanou. Asi tretinu hmoty odložte. Do väčšej časti zľahka vmiešajte rozpustenú čokoládu.
  4. Na dno pohárov dajte ružovkastý čokoládový krém, vložte nakrájané hrozno bez jadierok a zalejte ďalšou vrstvou krému.
  5. Vrch ozdobte odloženým bielym krémom a bobuľkami hrozna. Poháre podávajte vychladené.

Na ďalšej strane nájdete tip na ryžový pohár>>