Reklama

Očarujúca JESENNÁ: Do Sladkej výzvy upečte TORTIČKU s gaštanmi, višňami a likérom

Torta s gaštanovým pyré a višňami.

Zdroj: Dobré jedlo/Zuzana Kotuliaková

Reklama

Vyzývateľku Zuzanu sme požiadali o tortičku s príchuťou, ktorej v tomto ročnom období nevieme odolať.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Poďte piecť Zuzaninu jesennú tortu s gaštanovým pyré a višňami

    Zuzka Kotuliaková @cukoridedo srdiecka svoju bielu krásku naplnila pikantným ovocím a ľahučkým krémom z mascarpone a gaštanov. Zapojte sa do súťaže, pripravte našu tortu, ozdobte ju, naaranžujte a odfoťte. Víťazku odmeníme kupónom na nákup kuchynského robota Bella Pico 2G v krémovej farbe z portfólia www.klarstein.sk. Fotografie posielajte do 1. novembra na sladkavyzva@newsandmedia.sk

    Jesenná gaštanová torta s višňami

    10 porcií, príprava 60 minút, pečenie 40 minút + chladenie

    Potrebujete:

    Na korpus:

    • 5 vajec
    • 130 g kryštálového cukru
    • 60 g oleja
    • 50 g hladkej múky
    • 30 g polohrubej múky
    • 35 g kakaa
    • vaječný likér na poliatie korpusov

    Na krém:

    • 750 g mascarpone
    • 250 ml smotany na šľahanie (33 %)
    • 250 g gaštanového pyré (rozmrazeného)
    • práškový cukor (podľa chuti)

    Na višne:

    • 300 g mrazených višní
    • 4 lyžice kukuričného škrobu (Gustin)

    POSTUP

    1. Pripravte korpus: Bielky vyšľahajte s kryštálovým cukrom na sneh. Žĺtky vyšľahajte a postupne k nim prilievajte olej. Žĺtkovú penu zapracujte stierkou do bielkového snehu.
    2. Suché suroviny (múky, kakao) zmiešajte dokopy a v dvoch až troch dávkach ich stier­kou veľmi zľahka zapracujte do vajíčkovej hmoty.
    3. Na dno formy (18 cm) dajte papier na pečenie a vylejte cesto. Pečte v rúre vyhriatej na 175 °C  približne 40 minút. Korpus nechajte úplne vychladnúť.
    4. Pripravte krém: Do jednej misy dajte mascarpone, smotanu a rozmrazené gaštanové pyré. Šľahajte, kým sa nevytvorí tuhý krém. Na záver zapracujte cukor.
    5. Mrazené višne podlejte troškou vody a varte až do rozmrazenia. Následne v 100 ml vody rozmiešajte 4 lyžice škrobu a prilejte ho k višniam. Za stáleho miešania varte, kým hmota nezhustne do pudingovej konzistencie. Nechajte vychladnúť cez noc v chladničke, aby višňová zmes poriadne stuhla.
    6. Korpus rozrežte na tri časti. Prvú časť položte na podložku a polejte vaječným likérom. Následne naň dajte časť krému a višne. Prikryte ďalším korpusom, ten znovu polejte likérom, natrite krém a višne. Uložte posledný korpus a tortu na záver obtrite aj zvonka. Nechajte dobre stuhnúť v chlade a môžete servírovať.Višňová omáčka dodá torte sviežo-pikantnú chuť a rezu lákavú štruktúru.

    Hľadáte recept na chutnú tortu? Tak nech sa páči: