objednať časopis
všetky kategórie

V jednoduchosti je krása a platí to aj v kuchyni. Na dokonalý obed stačí zopár surovín a tiež minút. Mäsa bolo na chvíľu opäť dosť, žiada sa nám odľahčenie. A známy šéfkuchár vie o tom svoje!

„Keď už cítim, že mi dochádza para, tak sa, našťastie, vždy nájde niečo, čo ma znova namotivuje, a presvedčím sa, že stáť každý deň pri sporáku je stále zábava,“ usmieva sa šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Riverbank Jaroslav Žídek. PÁN KUCHÁR miluje svojej rodine pripravovať aj toto geniálne krupoto, hotové do pol hodiny. Páči sa, venoval nám pre vás svoj milovaný recept...

Jardove krúpy s hubami

Krúpy varili už naše staré mamy. Vyskúšajte!
Krúpy varili už naše staré mamy. Vyskúšajte!
Zdroj: Valentína Nídelová

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT VARENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 100 g krúp
  • bobkový list (tymian)
  • 1 cibuľa
  • 100 g čerstvých húb (alebo za hrsť sušených)
  • 200 g mixu zeleniny (hrášok, fazuľka, špenát, ružičkový kel, kel, kapusta)
  • 4 vajcia
  • maslo (masť)
  • soľ, korenie
Jarda Žídek vo svojej kuchyni
Čítajte viac
TO JE KUCHYŇA! Jarda Žídek si ju doma v Rajke takto užíva!

POSTUP:

  1. Krúpy dôkladne prepláchnite a varte v 500 ml osolenej vody aj s bobkovým listom asi 30 minút.
  2. Na tuku medzitým orestujte nakrájanú cibuľu, huby a zeleninu. Pridajte uvarené krúpy a dôkladne premiešajte. Osoľte, okoreňte podľa chuti. Na krúpy uložte vajíčko na hniličku a môžete servírovať. Dobrú chuť!

Viete, s kým Jaroslav miluje variť parádne domáce dobroty? Pozrite SEM!

Vyskúšajte aj ďalšie tipy z Dobrého jedla:

Tvarohové fánky
Čítajte viac
Upiecť TVAROHOVÉ FÁNKY je naozaj hračka: Budú hviezdou vašich fašiangov!
Miska s krúpami, mangom a tofu.
Čítajte viac
Začnite pracovný týždeň zľahka: Miska s krúpami, mangom a tofu vám k tomu pomôže
Fantastické džatky podávajte s kyslou kapustou alebo s cmarom. A nezabudnite na dobrú slaninku.
Čítajte viac
Fantastické DŽATKY Katky Nádaskej: Lacná DOBROTA po starkej zo Spiša nemá chybu!
Slávne krumpolové pagáčiky z Plaveckého Podhradia. Sú presne také, ako vyzerajú. Úžasné!
Čítajte viac
Slávne KRUMPOLOVÉ PAGÁČIKY: Vychýrený RECEPT z Plaveckého Podhradia si odložíte naveky!
Novoročná hviezda
Čítajte viac
10 NAJKRAJŠÍCH sviatočných tort zo Sladkej výzvy: Dokonalý vzhľad i chuť
Koláč ozdobený kvetmi.
Čítajte viac
Dychberúce zábery jedla: Z TAKTO nafotených dobrôt vám budú zaručene tiecť SLINKY!
KARFIOLOVÁ PIZZA CAPRICCIOSA
Čítajte viac
Ako nás klamú výrobcovia potravín? Takto im už nenaletíte!
Tanier chutného silného vývaru sa v chladných dňoch hodí.
Čítajte viac
13 jedál proti boľavému hrdlu: Lieky možno ani nebudete potrebovať
Tento maďarský dezert sa nekrája. Jednoducho si odtrhnite buchtičiek, koľko chcete.
Čítajte viac
Maďarské koláče: Sladké RECEPTY OD SUSEDOV milujeme!
Domáce jaternice.
Čítajte viac
DEDINSKÁ ZABÍJAČKA: Najlepšie špeciality podľa mäsiara Feriho!
Cesnačka v bosniaku
Čítajte viac
Tieto polievky MILUJEME: Vybrali sme to NAJ z redakčnej kuchyne Dobrého jedla
Buchty môžete plniť len slivkovým lekvárom.
Čítajte viac
TVAROHOVÉ BUCHTY ČI ZÁVIN? Máme bezkonkurenčné RECEPTY na obe pochúťky!