Reklama

Neskutočná dobrota Lenivej kuchárky: PEČENÉ HRUŠKY k telke aj pre vašich HOSTÍ!

Lenivá kuchárka (Veronika Čopíková), jej sestra Monika a malá Ema pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko letných receptov.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Čopíková alias Lenivá kuchárka sa medzi top slovenské foodblogerky nezaradila len tak. Inšpiruje úžasnými RECEPTAMI - a taký je aj tento na rýchle zobkanie alebo pohostenie pre návštevu. ODPORÚČAME!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Chrumkavá PEČENÁ HUS: Super RECEPT, oblížete si prsty!
    Zdroj: NMH

    Veronika Čopíková je foodblogerka roku 2017 a autorka dvoch úspešných kuchárskych kníh. Miluje chutné domáce jedlo z kvalitných surovín, ktoré máme bežne poruke. Na jej foodblogu Lenivá kuchárka nájdete bleskové recepty, mnohé sú oprášené po mame či babičke zo Sniny, odkiaľ pochádza, aj také, v ktorých nie je lepok ani laktóza.

    Pečené hrušky so syrom a s bagetkou

    16 KÚSKOV, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Lenivá kuchárka (Veronika Čopíková), jej sestra Monika a malá Ema pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko letných receptov.

    Potrebujete:

    • 4 hrušky
    • 4 lyžice javorového sirupu (medu)
    • 1 lyžička mletej cejlónskej škorice
    • 1 lyžička mletej vanilky
    • 1 dlhá celozrnná bageta
    • za malú misku nátierkového masla
    • 2 až 3 plátky ementálu (alebo goudy)
    • za hrsť vlašských orechov

    POSTUP:

    1. Hrušky prekrojte na štvrtiny, ošúpte a zbavte jadierok. V miske zmiešajte javorový sirup (med), škoricu, vanilku a dobre premiešame. Potom hrušky uložte na plech s papierom na pečenie, polejte ich sladkou polevou (časť si odložte) a pri 170 °C pečte 15 minút.
    2. Do zvyšnej polevy pridajte za hrsť vlašských orechov a premiešajte. Po 15 minútach pridajte ochutené orechy k hruškám a pečte ďalších 15 minút.
    3. Bagetu nakrájajte na kolieska a každé potrite nátierkovým maslom. Navrch položte plátok syra, pridajte hrušku, ozdobte pečenými vlašskými orechmi a môžete ochutnávať. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.