Neskutočná dobrota Lenivej kuchárky: PEČENÉ HRUŠKY k telke aj pre vašich HOSTÍ!
21. 10. 2023, 16:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: MATEJ KALINA
Veronika Čopíková alias Lenivá kuchárka sa medzi top slovenské foodblogerky nezaradila len tak. Inšpiruje úžasnými RECEPTAMI - a taký je aj tento na rýchle zobkanie alebo pohostenie pre návštevu. ODPORÚČAME!
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: MATEJ KALINA
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Veronika Čopíková je foodblogerka roku 2017 a autorka dvoch úspešných kuchárskych kníh. Miluje chutné domáce jedlo z kvalitných surovín, ktoré máme bežne poruke. Na jej foodblogu Lenivá kuchárka nájdete bleskové recepty, mnohé sú oprášené po mame či babičke zo Sniny, odkiaľ pochádza, aj také, v ktorých nie je lepok ani laktóza.
Pečené hrušky so syrom a s bagetkou
16 KÚSKOV, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
Zdroj: MATEJ KALINA
Lenivá kuchárka (Veronika Čopíková), jej sestra Monika a malá Ema pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko letných receptov.
Potrebujete:
- 4 hrušky
- 4 lyžice javorového sirupu (medu)
- 1 lyžička mletej cejlónskej škorice
- 1 lyžička mletej vanilky
- 1 dlhá celozrnná bageta
- za malú misku nátierkového masla
- 2 až 3 plátky ementálu (alebo goudy)
- za hrsť vlašských orechov
POSTUP:
- Hrušky prekrojte na štvrtiny, ošúpte a zbavte jadierok. V miske zmiešajte javorový sirup (med), škoricu, vanilku a dobre premiešame. Potom hrušky uložte na plech s papierom na pečenie, polejte ich sladkou polevou (časť si odložte) a pri 170 °C pečte 15 minút.
- Do zvyšnej polevy pridajte za hrsť vlašských orechov a premiešajte. Po 15 minútach pridajte ochutené orechy k hruškám a pečte ďalších 15 minút.
- Bagetu nakrájajte na kolieska a každé potrite nátierkovým maslom. Navrch položte plátok syra, pridajte hrušku, ozdobte pečenými vlašskými orechmi a môžete ochutnávať. Dobrú chuť!