Reklama

Nebojte sa čiernych bodiek na BANÁNE: Aha, ako vám prospejú!

Banánová roláda s čokoládou.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Zrelý banán s hnedými škvrnami a čiernymi bodkami na šupke patrí do koša. Tiež vám to hovorievali? Najnovšie štúdie ukazujú pravý opak!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Recepty BEZ LAKTÓZY: Ak ju neznášate, máme pre vás SUPER TIPY od odborníčky!
    Zdroj: NMH

    Áno, čím je banán zrelší, má aj viac cukrov, z ktorých však nepriberiete, ak ich správne skombinujete (napríklad s iným ovocím a nie s tukmi), a navyše obsahuje látku TNF s krkolomným názvom – dôležité je to, že úspešne bojuje s rakovinou a abnormálnymi bunkami.

    Kam s ním?

    Tak šup so zrelým banánom do smoothie, úžasne ho osladí, alebo do cesta na chlebíček či do zdravej torty s jablkami a ovsenými vločkami. Super DOBROTY z banánov nájdete v našej GALÉRII TU!

    A z parádnych RECEPTOV vyberajte aj TU:

    Banán vám tiež dobre padne namiesto raňajok, desiatej alebo ako rýchly prísun energie po vyčerpávajúcej porade. A prečo sú zdravé aj tie bez bodiek?

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      6x najlepšie BÁBOVKY: Super RECEPTY, doma sa po nich zapráši!
      Zdroj: NMH

      Pre lepší spánok!

      Samozrejme, nezanevrite na krajšie banány bez bodiek. Bolo by to škoda. Takisto obsahujú množstvo superužitočných látok. Počuli ste napríklad o tryptofáne? Táto aminokyselina sa premieňa na hormón šťastia, sérotonín, zvyšuje kvalitu spánku a pôsobí ako balzam na nervy. Hm, komu by sa taká kyselina občas nezišla...

      Viac tipov z Dobrého jedla:

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.