Reklama

Nebeský TVAROHOVÝ MÍŠA Josefa Maršálka: Super RECEPT, oblížete si prsty!

„Zbožňujem základné chute a ich bezprostrednú jednoduchosť. Čím menej surovín v dezertoch, tým väčšia šanca na odhalenie, či ich vyrobil dobrý cukrár," prezradil Dobrému jedlu. Josef sa týmto heslom riadi aj pri pečení svojich fašiangových dobrôt.

Zdroj: archív J.M.

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tak tento dezert nášho detstva si musíte urobiť, aj keby kamene padali. Cukrár Josef Maršálek zavesil videjko s ním na svoj Instagram a nám ihneď tiekli slinky prúdom!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Filip Tůma má skvelý recept na PARENÉ BUCHTY od starkej!
    Zdroj: NMH

    Fenomenálny cukrár a autor cukrárskych bestsellerov Josef Maršálek zbožňuje koláče a dezerty svojho detstva, ktoré mu často pripravovala milovaná babička.

    Naposledy upiekol tento dezert a sledovatelia jeho Instagramu sa ihneď pustili do pečenia. Pridajte sa! Jeho Tvarohový Míša chutí ako sen!

    Tvarohový Míša

    ZA PLECH, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 14 MINÚT

    Potrebujete:

    Na korpus:

    • 6 vajec M
    • 150 g trstinového cukru
    • 200 g hladkej múky
    • 50 g oleja
    • 20 g kakaa
    • 6 g kypriaceho prášku
    • 2 g mletej škorice
    • 1 g soli

    Na plnku:

    • 500 g jemného plnotučného tvarohu
    • 250 g smotany na šľahanie
    • 100 g práškového cukru
    • 1 vanilkový struk

    Na polevu:

    • 200 g horkej čokolády
    • 40 g kokosového oleja
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      6x najlepšie BÁBOVKY: Super RECEPTY, doma sa po nich zapráši!
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Vajcia s cukrom zahrejte vo vodnom kúpeli pri 45°C a potom vyšľahajte do objemnej hmoty. Ručne primiešajte olej a zvyšné suroviny na korpus. Cesto rozotrite do plechu 30x40 cm, vystlaného papierom na pečenie. Pečte pri 200°C 12-14 minút.
      2. Urobte plnku: Tvaroh, smotanu, cukor a zrniečka z vanilkového struku vyšľahajte do pevnej hmoty a rozotrite na vychladnutý korpus. Dajte na 20 minút do chladničky. Potom polejte polevou - tú urobíte jednoducho rozpustením čokolády a oleja vo vodnom kúpeli. Nechajte stuhnúť. Dezert krájajte teplým nožom. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.