Nebeský TVAROHOVÝ MÍŠA Josefa Maršálka: Super RECEPT, oblížete si prsty!
16. 2. 2024, 18:07 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: archív J.M.
Tak tento dezert nášho detstva si musíte urobiť, aj keby kamene padali. Cukrár Josef Maršálek zavesil videjko s ním na svoj Instagram a nám ihneď tiekli slinky prúdom!
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CskzrQMr_Sk/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C2w73YDMZGg/
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Fenomenálny cukrár a autor cukrárskych bestsellerov Josef Maršálek zbožňuje koláče a dezerty svojho detstva, ktoré mu často pripravovala milovaná babička.
Naposledy upiekol tento dezert a sledovatelia jeho Instagramu sa ihneď pustili do pečenia. Pridajte sa! Jeho Tvarohový Míša chutí ako sen!
Tvarohový Míša
ZA PLECH, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 14 MINÚT
Potrebujete:
Na korpus:
- 6 vajec M
- 150 g trstinového cukru
- 200 g hladkej múky
- 50 g oleja
- 20 g kakaa
- 6 g kypriaceho prášku
- 2 g mletej škorice
- 1 g soli
Na plnku:
- 500 g jemného plnotučného tvarohu
- 250 g smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový struk
Na polevu:
- 200 g horkej čokolády
- 40 g kokosového oleja

Zdroj: NMH
POSTUP:
- Vajcia s cukrom zahrejte vo vodnom kúpeli pri 45°C a potom vyšľahajte do objemnej hmoty. Ručne primiešajte olej a zvyšné suroviny na korpus. Cesto rozotrite do plechu 30x40 cm, vystlaného papierom na pečenie. Pečte pri 200°C 12-14 minút.
- Urobte plnku: Tvaroh, smotanu, cukor a zrniečka z vanilkového struku vyšľahajte do pevnej hmoty a rozotrite na vychladnutý korpus. Dajte na 20 minút do chladničky. Potom polejte polevou - tú urobíte jednoducho rozpustením čokolády a oleja vo vodnom kúpeli. Nechajte stuhnúť. Dezert krájajte teplým nožom. Dobrú chuť!