Reklama

Navarte V JEDNOM PEKÁČI: Super RECEPT na KURA na hubách si odložíte!

kura na hubách si zamilujete!

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Na dobré sa oplatí čakať. Najmä teraz v zime! Toto kurča budete doma milovať.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Super BRYNDZOVÁ POLIEVKA: Tento recept si zamilujete!
    Zdroj: NMH

    Kura na hubách

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 80 MINÚT, PEČENIE 80 MINÚT

    Zdroj: Shutterstock

    Kura na hubách si zamilujete!

    Potrebujete:

    •  1 kurča (1,4 kg)
    • 1 ciabatta
    • morská soľ
    • 45 ml olivového oleja
    • 4 bobkové listy
    • 5 vetvičiek tymianu

    Na hubové maslo:

    • 25 g sušených húb (namočených v 125 ml vody)
    • 125 g masla
    • 2 prelisované strúčiky cesnaku
    • soľ, mleté čierne korenie
    • 2 lyžice masla
    • 250 g miešaných exotických húb (šitake, eringi, enoki, hliva ustricovitá)
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Recepty BEZ LAKTÓZY: Ak ju neznášate, máme pre vás SUPER TIPY od odborníčky!
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Rúru predhrejte na 200 °C. Do pekáča, v ktorom budete piecť kurča, dajte polovicu rozrezanej ciabatty reznou stranou nahor. Kurča umyte, osušte a osoľte. Do kurčaťa vložte bobkové listy a tymian, položte ho na ciabattu a polejte olejom. Pečte 40 minút.
      2. Pripravte hubové maslo: Huby zlejte, vytlačte z nich vodu, ale nevylievajte ju. Odložte ju do pohára. Maslo rozohrejte s cesnakom, pridajte huby, osoľte a okoreňte.
      3. Vyberte kurča z rúry, celé ho potrite hubovým maslom a pridajte odložené huby. Pečte ešte 40 minút, kým kurča nebude chrumkavé.
      4. Na masle opečte zmes exotických húb, ochuťte soľou a korením. Podlejte zliatou vodou z húb a na miernom ohni zredukujte tekutinu na polovicu. Nakoniec huby pridajte do pekáča a pečte spolu 3-4 minúty. Podávajte teplé. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.