Reklama

Naučte sa CHILLI CON CARNE: S RECEPTOM známeho šéfkuchára to bude hračka

Chilli con carne v pečenom zemiaku.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Michal Šafárik miluje zemiaky... a my milujeme jeho recept na fantastické chilli con carne podávané v pečených zemiačikoch :) Budete sa zalizovať.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Špagety s morskými plodmi: Rýchly RECEPT zo známej sicílskej reštaurácie!Teaser
    Zdroj: NMH

    Chilli con carne v pečenom zemiaku

    Zdroj: Shutterstock

    Chilli con carne v pečenom zemiaku

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 6 HODÍN

    Potrebujete:

    • 800 g predného hovädzieho
    • čerstvé oregano
    • údená mletá červená paprika
    • citrónová kôra
    • drvená rasca
    • celá škorica
    • 6 čili papričiek (podľa chuti)
    • 1 červená cibuľa
    • čerstvý koriander
    • 1 plechovka drvených rajčín,";i:10;s:29:"soľ a čierne mleté korenie";i:11;s:13:"olivový olej";i:12;s:55:"4 zemiaky pečené v šupe a creme fraiche ako príloha

    POSTUP:

    1. Umyté a osušené mäso zatiahnite na väčšej panvici s trochou oleja. Zmes oregana, údenej papriky, soli, čierneho korenia, citrónovej kôry, drvenej rasce a olivového oleja vymiešajte v blenderi. Potrite ňou mäso a preložte ho na plech. Pridajte škoricu, nasekané čili papričky, nakrájanú cibuľu aj koriander a zalejte drvenými rajčinami. Pečte zakryté pri 140 °C asi 6 hodín.
    2. Upečené rozpadávajúce sa mäso potrhajte, premiešajte s výpekom a naplňte ním rozkrojené upečené zemiaky. Dochuťte creme fraiche, olivovým olejom a môžete podávať.

    Kto je Michal Šafárik?

    Sympatický skúsený šéfkuchár velí jedinečnej bratislavskej reštaurácii Krumpla, ktorá ponúka fantastické dobroty, ako inak, z krumplí. Za dobrým jedlom precestoval kus sveta – vo Veľkej Británii spolupracoval napríklad s Jamiem Oliverom a Genarom Contaldom. Pripravoval tiež katering pre princa Charlesa a ďalších členov kráľovskej rodiny, robil osobného kuchára na turné rôznych známych hudobníkov, ako je Chris de Bourgh, 50 cent či DJ David Guetta. A veľmi ľúbi marockú kuchyňu. „V Birminghame som sa učil variť práve v jednej takej. Je nádherne rozmanitá, korenistá... marocké tajins, dokonalé jedlá z darov mora alebo jahňaciny sú moja srdcovka.“

    Ďalšie tipy z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.