Naučte sa CHILLI CON CARNE: S RECEPTOM známeho šéfkuchára to bude hračka
28. 6. 2023, 6:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:30)

Zdroj: Shutterstock
Michal Šafárik miluje zemiaky... a my milujeme jeho recept na fantastické chilli con carne podávané v pečených zemiačikoch :) Budete sa zalizovať.

Zdroj: NMH
Chilli con carne v pečenom zemiaku
Zdroj: Shutterstock
Chilli con carne v pečenom zemiaku
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 6 HODÍN
Potrebujete:
- 800 g predného hovädzieho
- čerstvé oregano
- údená mletá červená paprika
- citrónová kôra
- drvená rasca
- celá škorica
- 6 čili papričiek (podľa chuti)
- 1 červená cibuľa
- čerstvý koriander
- 1 plechovka drvených rajčín,";i:10;s:29:"soľ a čierne mleté korenie";i:11;s:13:"olivový olej";i:12;s:55:"4 zemiaky pečené v šupe a creme fraiche ako príloha
POSTUP:
- Umyté a osušené mäso zatiahnite na väčšej panvici s trochou oleja. Zmes oregana, údenej papriky, soli, čierneho korenia, citrónovej kôry, drvenej rasce a olivového oleja vymiešajte v blenderi. Potrite ňou mäso a preložte ho na plech. Pridajte škoricu, nasekané čili papričky, nakrájanú cibuľu aj koriander a zalejte drvenými rajčinami. Pečte zakryté pri 140 °C asi 6 hodín.
- Upečené rozpadávajúce sa mäso potrhajte, premiešajte s výpekom a naplňte ním rozkrojené upečené zemiaky. Dochuťte creme fraiche, olivovým olejom a môžete podávať.
Kto je Michal Šafárik?
Sympatický skúsený šéfkuchár velí jedinečnej bratislavskej reštaurácii Krumpla, ktorá ponúka fantastické dobroty, ako inak, z krumplí. Za dobrým jedlom precestoval kus sveta – vo Veľkej Británii spolupracoval napríklad s Jamiem Oliverom a Genarom Contaldom. Pripravoval tiež katering pre princa Charlesa a ďalších členov kráľovskej rodiny, robil osobného kuchára na turné rôznych známych hudobníkov, ako je Chris de Bourgh, 50 cent či DJ David Guetta. A veľmi ľúbi marockú kuchyňu. „V Birminghame som sa učil variť práve v jednej takej. Je nádherne rozmanitá, korenistá... marocké tajins, dokonalé jedlá z darov mora alebo jahňaciny sú moja srdcovka.“
Ďalšie tipy z Dobrého jedla: