Najslávnejšia TORTA ZAMILOVANÝCH: RED VELVET upečte svojej láske na Valentína (RECEPT)
14. 2. 2022, 7:24 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:26)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Vyzerá úžasne, chutí úžasne. Doma sa po nej zapráši!
Zdroj: Gettyimages
Zdroj: archív Dobré jedlo
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
19 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Fantastické babičkine BUCHTY: Recept od Simy Martausovej budete milovaťZdroj: Katarína Brunovská
Red velvet pre zamilovaných
10-12 PORCIÍ PRÍPRAVA 20 MINÚT PEČENIE 30 MINÚT
Na korpusy:
- 310 g hladkej špaldovej múky
- 2 lyžice holandského kakaa
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- štipka soli
- 115 g masla
- 300 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia
- 180 ml oleja
- 1 lyžica vínneho octu";i:10;s:21:"240 g cmaru (kefíru)";i:11;s:76:"pár kvapiek červenej potravinárskej farby (alebo 1 lyžička práškovej)
Na krém:
- 500 g mäkkého syra (lučina) alebo mascarpone
- 130 g práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 280 ml smotany na šľahanie
POSTUP je na ďalšej strane...
POSTUP:
- Upečte korpusy: V jednej mise zmiešajte preosiatu múku, kakao, sódu a soľ. V druhej mise vymiešajte maslo s cukrami, pridajte po jednom vajcia, olej, ocot a cmar. Do tejto zmesi postupne vmiešavajte suché suroviny a nakoniec farbivo.
- Cesto vylejte do dvoch tortových foriem (20 cm) vystlaných papierom na pečenie. Pečte v rúre vyhriatej na 180 C asi 30 minút.
- Pripravte krém: Dobre zmiešajte syr, cukor a vanilkový extrakt. Smotanu vyšľahajte a zapracujte k syru.
- Vychladnuté korpusy zrežte, aby boli zvrchu rovné, a omrvinky si odložte na ozdobu. Spodný korpus bohato potrite krémom a prikryte druhým korpusom. Zvyšok krému preložte do cukrárskeho vrecka a ozdobte ním vrchný korpus. Red velvet nakoniec posypte omrvinkami z korpusov a môžete podávať.
Tipy na ďalšie torty, rolády pre zamilovaných nájdete v našej GALÉRII.