Reklama

Najslávnejšia TORTA ZAMILOVANÝCH: RED VELVET upečte svojej láske na Valentína (RECEPT)

Red velvet je klasika, ktorá nesklame.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Vyzerá úžasne, chutí úžasne. Doma sa po nej zapráši!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 1:17
Remaining Time 1:17
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Fantastické babičkine BUCHTY: Recept od Simy Martausovej budete milovať
    Zdroj: Katarína Brunovská

    Red velvet pre zamilovaných

    10-12 PORCIÍ PRÍPRAVA 20 MINÚT PEČENIE 30 MINÚT

    Na korpusy:

    • 310 g hladkej špaldovej múky
    • 2 lyžice holandského kakaa
    • 1 lyžička sódy bikarbóny
    • štipka soli
    • 115 g masla
    • 300 g krupicového cukru
    • 1 vanilkový cukor
    • 2 vajcia
    • 180 ml oleja
    • 1 lyžica vínneho octu";i:10;s:21:"240 g cmaru (kefíru)";i:11;s:76:"pár kvapiek červenej potravinárskej farby (alebo 1 lyžička práškovej)

    Na krém:

    • 500 g mäkkého syra (lučina) alebo mascarpone
    • 130 g práškového cukru
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • 280 ml smotany na šľahanie

    POSTUP je na ďalšej strane...

    POSTUP:

    1. Upečte korpusy: V jednej mise zmiešajte preosiatu múku, kakao, sódu a soľ. V druhej mise vymiešajte maslo s cukrami, pridajte po jednom vajcia, olej, ocot a cmar. Do tejto zmesi postupne vmiešavajte suché suroviny a nakoniec farbivo.
    2. Cesto vylejte do dvoch tortových foriem (20 cm) vystlaných papierom na pečenie. Pečte v rúre vyhriatej na 180 C asi 30 minút.
    3. Pripravte krém: Dobre zmiešajte syr, cukor a vanilkový extrakt. Smotanu vyšľahajte a zapracujte k syru.
    4. Vychladnuté korpusy zrežte, aby boli zvrchu rovné, a omrvinky si odložte na ozdobu. Spodný korpus bohato potrite krémom a prikryte druhým korpusom. Zvyšok krému preložte do cukrárskeho vrecka a ozdobte ním vrchný korpus. Red velvet nakoniec posypte omrvinkami z korpusov a môžete podávať.

    Tipy na ďalšie torty, rolády pre zamilovaných nájdete v našej GALÉRII.

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.