Reklama

Najrýchlejšie cestoviny na svete: Stačí pár surovín a najete sa celá rodina!

Cestoviny s pestom budú na stole o pár minút!

Zdroj: Katarína Brunovská

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Len sa pozrite - vďaka pestu, či už domácemu alebo dobrému z obchodu, večeriate už o 15 minút!

Na tieto špagety môžete použiť hocaké pesto - či už domáce, ktoré ste si namiešali z medvedieho cesnaku, kôpru, rukoly, brokolice, petržlenovej vňate, bazalky či zo sušených paradajok, alebo kvalitné z obchodu.

PESTO je jednoducho skvelá vychytávka! Želáme vám dobrú chuť.

Špagety s pestom

Zdroj: Katarína Brunovská

Cestoviny s pestom budú na stole o pár minút!

3-4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 balík špagiet
  • pesto (z medvedieho cesnaku, bazalky, petržlenovej vňate)
  • 100 g parmezánu
  • soľ
  • olivový olej
  • vlašské orechy na podávanie

POSTUP:

  1. Špagety uvarte al dente. Sceďte ich, ale hrnček vody si odložte. K ešte horúcim špagetám zamiešajte 2-3 bohaté lyžice pesta, nastrúhaný parmezán a podľa potreby vodu, aby ich zmes dobre obalila.
  2. Porcie na tanieri posypte nasekanými orieškami a môžete podávať. Želám vám dobrú chuť!

Vyskúšajte aj ďalšie rýchle recepty z Dobrého jedla:

Autor článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.