Reklama

Najlepšie VIANOČNÉ SUCHÁRE: Budete sa zalizovať až za ušami!

Zostala vám po adventnom pečení kopa odložených bielkov tak ako nám?
Dajte im šancu chytiť druhý dych...

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Zostáva vám pri adventnom pečení kopa odložených bielkov tak ako nám? Použite ich v týchto fantastických suchároch z biskupského chlebíka. VRELO ODPORÚČAME!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Perfektné VIANOČNÉ MENU Katky Brychtovej: Blesková kapustnica, ryba so šalátom aj keksíky!
    Zdroj: NMH

    Podľa starých receptov sa do cesta mieša aj kandizované ovocie. My ho radšej nahrádzame sušenými brusnicami, ale pre ešte viac farieb môžete použiť aj nasekané sušené marhule, slivky, čokoládu či rôzne druhy orechov, radí Lucie Uherek Meisner z Hostinca u Klačkov, ktorý odporúčajú najlepší recenzisti dobrého jedla - medzi nimi aj známy bloger Čoje.

    Vianočné sušienky z biskupského chlebíčka

    30 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT + ODLEŽANIE, PEČENIE 50 MINÚT

    Zdroj: MATEJ KALINA

    „Podľa starých receptov sa do cesta mieša aj kandizované ovocie. My ho radšej nahrádzame sušenými brusnicami, ale pre ešte viac farieb môžete použiť aj nasekané sušené marhule, slivky, čokoládu či rôzne druhy orechov." radí Lucia.

    Potrebujete:

    • 4 bielky
    • 150 g práškového cukru
    • 150 g hladkej múky (+ na pomúčenie formy)
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • za dve hrste zmesi olúpaných mandlí a lieskových orieškov
    • za hrsť sušených brusníc
    • maslo na vymastenie formy na chlebíček

    POSTUP:

    1. Upečte chlebíček: Bielky s cukrom vyšľahajte vo vodnom kúpeli nad parou. Nechajte vychladnúť. V miske zmiešajte múku s kypriacim práškom a postupne zapracujte do bielkov. Nakoniec vmiešajte zmes orieškov s mandľami a brusnice (väčšie môžete nasekať). Hmotu vylejte do vymastenej, pomúčenej formy a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 30 minút.
    2. Teplý chlebíček zabaľte do alobalu (tak nestvrdne) a odložte do druhého dňa.
    3. Na ďalší deň chlebíček rozkrájajte na 0,5-1 cm tenké pláty, rozložte ich na plech a dajte sušiť pri teplote 120-150 °C do chrumkava, 10 minút z každej strany. Hotovo!

    Vyskúšajte aj ďalšie vianočné recepty z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.