objednať časopis
všetky kategórie

Na Podskalí im hovoria rebierka, ktoré spievajú. Nám pri nich až srdce podskočilo, lebo mäsko sa rozpadá a šíri okolo seba arómy, že sa to ani nedá opísať! A páči sa, tu je RECEPT.

Slnko nad Strážovskými vrchmi praží ostošesť, no Pavol s Evou sršia pozitívnou energiou. Rastlinky so zázračnou mocou ich už od skorého rána nabíjajú pri práci na poli a intenzívne aj vo všetkom, čo cez deň zjedia. Koštujeme s nimi a srdcia plesajú.

„Ich tajomstvo spočíva v kvalite surovín na prípravu. Re­bierka sú priamo z našich teliat, ktoré sa voľne pasú na lúkach. Do marinády ide nami dopestovaný cesnak a cibuľa, vlastný paradajkový pretlak a, samozrejme, naše bylinky...“ prezrádza autor receptu Pavol.

Jeho aj Evkine bylinkové tipy nájdete v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!

Pečené teľacie rebrá v bylinkovej marináde

Ekofarm Podskalie - Evka a Pavel pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko receptov v ktorých použili bylinky vypestované na farme. Na snímke sú rebierka s bylinkovým šalátom.
Ekofarm Podskalie - Evka a Pavel pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko receptov v ktorých použili bylinky vypestované na farme. Na snímke sú rebierka s bylinkovým šalátom.
Zdroj: MATEJ KALINA

4-6 PORCIÍ PRÍPRAVA 25 MINÚT + MARINOVANIE, PEČENIE 3,5 HODINY

Potrebujete:

  • 2 kg teľacích rebierok
  • 2 cibule
  • za hrsť šampiňónov (alebo iných hríbov)
  • zmes byliniek (oregano, saturejka, tymian, yzop) + na podávanie
  • olivový olej (alebo konopný)
  • soľ, mleté čierne korenie

Na bylinkovú marinádu:

  • 4 lyžice paradajkového pretlaku
  • zmes byliniek (oregano, saturejka, tymian, yzop)
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • sójová omáčka podľa chuti
  • soľ, mleté čierne korenie
  • rôzne druhy zeleného šalátu a uhorka na podávanie

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>