Najlepšie PEČENÉ REBIERKA pod slnkom: RECEPT od bylinkárov Pavla a Evy nás ohromil!
16. 9. 2022, 12:30 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: MATEJ KALINA
Na Podskalí im hovoria rebierka, ktoré spievajú. Nám pri nich až srdce podskočilo, lebo mäsko sa rozpadá a šíri okolo seba arómy, že sa to ani nedá opísať! A páči sa, tu je RECEPT.
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: MATEJ KALINA
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Slnko nad Strážovskými vrchmi praží ostošesť, no Pavol s Evou sršia pozitívnou energiou. Rastlinky so zázračnou mocou ich už od skorého rána nabíjajú pri práci na poli a intenzívne aj vo všetkom, čo cez deň zjedia. Koštujeme s nimi a srdcia plesajú.
„Ich tajomstvo spočíva v kvalite surovín na prípravu. Rebierka sú priamo z našich teliat, ktoré sa voľne pasú na lúkach. Do marinády ide nami dopestovaný cesnak a cibuľa, vlastný paradajkový pretlak a, samozrejme, naše bylinky...“ prezrádza autor receptu Pavol.
Pečené teľacie rebrá v bylinkovej marináde
Zdroj: MATEJ KALINA
Ekofarm Podskalie - Evka a Pavel pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko receptov v ktorých použili bylinky vypestované na farme. Na snímke sú rebierka s bylinkovým šalátom.
4-6 PORCIÍ PRÍPRAVA 25 MINÚT + MARINOVANIE, PEČENIE 3,5 HODINY
Potrebujete:
- 2 kg teľacích rebierok
- 2 cibule
- za hrsť šampiňónov (alebo iných hríbov)
- zmes byliniek (oregano, saturejka, tymian, yzop) + na podávanie
- olivový olej (alebo konopný)
- soľ, mleté čierne korenie
Na bylinkovú marinádu:
- 4 lyžice paradajkového pretlaku
- zmes byliniek (oregano, saturejka, tymian, yzop)
- 1-2 strúčiky cesnaku
- sójová omáčka podľa chuti
- soľ, mleté čierne korenie
- rôzne druhy zeleného šalátu a uhorka na podávanie
Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

Zdroj: NMH
Zdroj: MATEJ KALINA
Pavol Jakubek, majiteľ Ekofarmy, kde sa pestujú bylinky, vyrábajú zdravé čaje, chovajú včely aj dobytok. Eva Hrenáková je Pavlova pravá ruka.
POSTUP:
- Pripravte marinádu: Zmiešajte pretlak, nasekané bylinky, rozpučený cesnak, sójovú omáčku, soľ a korenie. Marinádou dobre potrite rebierka a dajte na noc do chladničky.
- Rúru predhrejte na 120 °C, pekáč pokvapkajte olejom a uložte naň vrstvu nakrájanej cibule a hríbov. Pridajte rebierka, zvyšnú marinádu a podlejte trochou vody. Navrch nasypte nasekané čerstvé bylinky, okoreňte, osoľte a prikryté pomaly pečte 3,5 hodiny.
- Potom rebierka odokryte a ešte pár minút ich zvrchu grilujte. Podávajte poliate výpekom, so zmiešaným šalátom a s bylinkami podľa chuti. Dobrú chuť!
Ďalšie bylinkové tipy z Dobrého jedla: