Slnko nad Strážovskými vrchmi praží ostošesť, no Pavol s Evou sršia pozitívnou energiou. Rastlinky so zázračnou mocou ich už od skorého rána nabíjajú pri práci na poli a intenzívne aj vo všetkom, čo cez deň zjedia. Koštujeme s nimi a srdcia plesajú.
„Ich tajomstvo spočíva v kvalite surovín na prípravu. Rebierka sú priamo z našich teliat, ktoré sa voľne pasú na lúkach. Do marinády ide nami dopestovaný cesnak a cibuľa, vlastný paradajkový pretlak a, samozrejme, naše bylinky...“ prezrádza autor receptu Pavol.
Jeho aj Evkine bylinkové tipy nájdete v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!
Pečené teľacie rebrá v bylinkovej marináde
4-6 PORCIÍ PRÍPRAVA 25 MINÚT + MARINOVANIE, PEČENIE 3,5 HODINY
Potrebujete:
- 2 kg teľacích rebierok
- 2 cibule
- za hrsť šampiňónov (alebo iných hríbov)
- zmes byliniek (oregano, saturejka, tymian, yzop) + na podávanie
- olivový olej (alebo konopný)
- soľ, mleté čierne korenie
Na bylinkovú marinádu:
- 4 lyžice paradajkového pretlaku
- zmes byliniek (oregano, saturejka, tymian, yzop)
- 1-2 strúčiky cesnaku
- sójová omáčka podľa chuti
- soľ, mleté čierne korenie
- rôzne druhy zeleného šalátu a uhorka na podávanie
Článok pokračuje na ďalšej strane >>>