Reklama

Najlepšie PEČENÉ REBIERKA pod slnkom: RECEPT od bylinkárov Pavla a Evy nás ohromil!

Ekofarm Podskalie - Evka a Pavel pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko receptov v ktorých použili bylinky vypestované na farme. Na snímke sú rebierka s bylinkovým šalátom.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Na Podskalí im hovoria rebierka, ktoré spievajú. Nám pri nich až srdce podskočilo, lebo mäsko sa rozpadá a šíri okolo seba arómy, že sa to ani nedá opísať! A páči sa, tu je RECEPT.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pečené REBIERKA, ktoré spievajú: Zjedli sme ich za minútu! Teaser
    Zdroj: NMH

    Slnko nad Strážovskými vrchmi praží ostošesť, no Pavol s Evou sršia pozitívnou energiou. Rastlinky so zázračnou mocou ich už od skorého rána nabíjajú pri práci na poli a intenzívne aj vo všetkom, čo cez deň zjedia. Koštujeme s nimi a srdcia plesajú.

    „Ich tajomstvo spočíva v kvalite surovín na prípravu. Re­bierka sú priamo z našich teliat, ktoré sa voľne pasú na lúkach. Do marinády ide nami dopestovaný cesnak a cibuľa, vlastný paradajkový pretlak a, samozrejme, naše bylinky...“ prezrádza autor receptu Pavol.

    Pečené teľacie rebrá v bylinkovej marináde

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Ekofarm Podskalie - Evka a Pavel pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko receptov v ktorých použili bylinky vypestované na farme. Na snímke sú rebierka s bylinkovým šalátom.

    4-6 PORCIÍ PRÍPRAVA 25 MINÚT + MARINOVANIE, PEČENIE 3,5 HODINY

    Potrebujete:

    • 2 kg teľacích rebierok
    • 2 cibule
    • za hrsť šampiňónov (alebo iných hríbov)
    • zmes byliniek (oregano, saturejka, tymian, yzop) + na podávanie
    • olivový olej (alebo konopný)
    • soľ, mleté čierne korenie

    Na bylinkovú marinádu:

    • 4 lyžice paradajkového pretlaku
    • zmes byliniek (oregano, saturejka, tymian, yzop)
    • 1-2 strúčiky cesnaku
    • sójová omáčka podľa chuti
    • soľ, mleté čierne korenie
    • rôzne druhy zeleného šalátu a uhorka na podávanie

    Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Domáce NÁTIERKY na ZDRAVÚ DESIATU: Deti si oblížu prsty! Teaser
      Zdroj: NMH

      Zdroj: MATEJ KALINA

      Pavol Jakubek, majiteľ Ekofarmy, kde sa pestujú bylinky, vyrábajú zdravé čaje, chovajú včely aj dobytok. Eva Hrenáková je Pavlova pravá ruka.

      POSTUP:

      1. Pripravte marinádu: Zmiešajte pretlak, nasekané bylinky, rozpučený cesnak, sójovú omáčku, soľ a korenie. Marinádou dobre potrite rebierka a dajte na noc do chladničky.
      2. Rúru predhrejte na 120 °C, pekáč pokvapkajte olejom a uložte naň vrstvu nakrájanej cibule a hríbov. Pridajte rebier­ka, zvyšnú marinádu a podlejte trochou vody. Navrch nasypte nasekané čerstvé bylinky, okoreňte, osoľte a prikryté pomaly pečte 3,5 hodiny.
      3. Potom rebierka odokryte a ešte pár minút ich zvrchu grilujte. Podávajte poliate výpekom, so zmiešaným šalátom a s bylinkami podľa chuti. Dobrú chuť!

      Ďalšie bylinkové tipy z Dobrého jedla:

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.