objednať časopis
všetky kategórie

Synovia herca Juraja Kemku a jeho manželky Adriany, šikovnej to kuchárky, ich zbožňujú! Sú nadýchané a také chutné, že sme sa aj my pri fotení zalizovali až za ušami!

Lepšie kukuričné placky sme nejedli! Nadýchané ako obláčik, bez lepku. "Ak môžete lepok, žiadny problém, použite na ne klasickú hladkú múku," radí Adriana.

Bezlepkové placky s kukuricou

Bezlepkové placky chutia celej rodine.
Bezlepkové placky chutia celej rodine.
Zdroj: MATEJ KALINA

10 KUSOV, PRÍPRAVA 10 MINÚT,  PEČENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 120 g hladkej múky (bezlepkovej múčnej zmesi s guarovou gumou)
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžička soli
  • 2 vajcia
  • 100 ml mlieka (pre bezlaktózovú verziu, rastlinného)
  • 40 g masla (roztopeného)
  • 1 šálka kukurice
  • 2 lyžice nasekaných byliniek (bazalka, petržlenová vňať, pažítka) + na ozdobu
  • jogurtový dresing alebo vegánska majonéza na podávanie

POSTUP:

  1. Do misy preosejte múku s kypriacim práškom, cesto na placky bude nadýchanejšie. Postupne zapracujte všetky zvyšné suroviny.
  2. Hotové cesto je tekutejšie, ale to nevadí. Odoberajte z neho naberačkou a na rozpálenom grile (planchi) alebo panvici opekajte placky z oboch strán.
  3. Kukuričné placky podávajte s dobrým domácim dresingom alebo vegánskou majonézou. Porcie ozdobte nasekanými bylinkami.

Ako ich robia Kemkovci vo svojej krásnej záhrade? Kochajte sa zábermi TU!

Už ste počuli náš podcast?

Kategórie