Reklama

Najlepšie KUKURIČNÉ PLACKY sme jedli u Kemkovcov: Upečte ich deťom, oblížu si prsty!

Herec a zabávač Juraj Kemka s rodinou pripravili na záhrade svojho rodinného domu ľahké letné obedové menu.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Synovia herca Juraja Kemku a jeho manželky Adriany, šikovnej to kuchárky, ich zbožňujú! Sú nadýchané a také chutné, že sme sa aj my pri fotení zalizovali až za ušami!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Téglikový koláč VÁS DOSTANE: Recept Petry Tóthovej musíte vyskúšať, hodí sa hocaké ovocie!
    Zdroj: NMH

    Lepšie kukuričné placky sme nejedli! Nadýchané ako obláčik, bez lepku. "Ak môžete lepok, žiadny problém, použite na ne klasickú hladkú múku," radí Adriana.

    Bezlepkové placky s kukuricou

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Bezlepkové placky chutia celej rodine.

    10 KUSOV, PRÍPRAVA 10 MINÚT,  PEČENIE 15 MINÚT

    Potrebujete:

    • 120 g hladkej múky (bezlepkovej múčnej zmesi s guarovou gumou)
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • 1 lyžička soli
    • 2 vajcia
    • 100 ml mlieka (pre bezlaktózovú verziu, rastlinného)
    • 40 g masla (roztopeného)
    • 1 šálka kukurice
    • 2 lyžice nasekaných byliniek (bazalka, petržlenová vňať, pažítka) + na ozdobu
    • jogurtový dresing alebo vegánska majonéza na podávanie

    POSTUP:

    1. Do misy preosejte múku s kypriacim práškom, cesto na placky bude nadýchanejšie. Postupne zapracujte všetky zvyšné suroviny.
    2. Hotové cesto je tekutejšie, ale to nevadí. Odoberajte z neho naberačkou a na rozpálenom grile (planchi) alebo panvici opekajte placky z oboch strán.
    3. Kukuričné placky podávajte s dobrým domácim dresingom alebo vegánskou majonézou. Porcie ozdobte nasekanými bylinkami.

    Už ste počuli náš podcast?

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.