Lepšie kukuričné placky sme nejedli! Nadýchané ako obláčik, bez lepku. "Ak môžete lepok, žiadny problém, použite na ne klasickú hladkú múku," radí Adriana.
Bezlepkové placky s kukuricou
Bezlepkové placky chutia celej rodine.
Zdroj: MATEJ KALINA
10 KUSOV, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
- 120 g hladkej múky (bezlepkovej múčnej zmesi s guarovou gumou)
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžička soli
- 2 vajcia
- 100 ml mlieka (pre bezlaktózovú verziu, rastlinného)
- 40 g masla (roztopeného)
- 1 šálka kukurice
- 2 lyžice nasekaných byliniek (bazalka, petržlenová vňať, pažítka) + na ozdobu
- jogurtový dresing alebo vegánska majonéza na podávanie
POSTUP:
- Do misy preosejte múku s kypriacim práškom, cesto na placky bude nadýchanejšie. Postupne zapracujte všetky zvyšné suroviny.
- Hotové cesto je tekutejšie, ale to nevadí. Odoberajte z neho naberačkou a na rozpálenom grile (planchi) alebo panvici opekajte placky z oboch strán.
- Kukuričné placky podávajte s dobrým domácim dresingom alebo vegánskou majonézou. Porcie ozdobte nasekanými bylinkami.