Najlepšie KUKURIČNÉ PLACKY sme jedli u Kemkovcov: Upečte ich deťom, oblížu si prsty!
12. 8. 2023, 12:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: MATEJ KALINA
Reklama
Synovia herca Juraja Kemku a jeho manželky Adriany, šikovnej to kuchárky, ich zbožňujú! Sú nadýchané a také chutné, že sme sa aj my pri fotení zalizovali až za ušami!
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: MATEJ KALINA
Galéria k článku
15 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Téglikový koláč VÁS DOSTANE: Recept Petry Tóthovej musíte vyskúšať, hodí sa hocaké ovocie!Zdroj: NMH
Lepšie kukuričné placky sme nejedli! Nadýchané ako obláčik, bez lepku. "Ak môžete lepok, žiadny problém, použite na ne klasickú hladkú múku," radí Adriana.
Bezlepkové placky s kukuricou
Zdroj: MATEJ KALINA
Bezlepkové placky chutia celej rodine.
10 KUSOV, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
- 120 g hladkej múky (bezlepkovej múčnej zmesi s guarovou gumou)
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžička soli
- 2 vajcia
- 100 ml mlieka (pre bezlaktózovú verziu, rastlinného)
- 40 g masla (roztopeného)
- 1 šálka kukurice
- 2 lyžice nasekaných byliniek (bazalka, petržlenová vňať, pažítka) + na ozdobu
- jogurtový dresing alebo vegánska majonéza na podávanie
POSTUP:
- Do misy preosejte múku s kypriacim práškom, cesto na placky bude nadýchanejšie. Postupne zapracujte všetky zvyšné suroviny.
- Hotové cesto je tekutejšie, ale to nevadí. Odoberajte z neho naberačkou a na rozpálenom grile (planchi) alebo panvici opekajte placky z oboch strán.
- Kukuričné placky podávajte s dobrým domácim dresingom alebo vegánskou majonézou. Porcie ozdobte nasekanými bylinkami.