Najlepšia DOMÁCA HUSACINA: Upečte ju podľa prastarého RECEPTU z Modry, bude SKVELÁ!
15. 10. 2023, 6:09 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: Wittekova Laura Spolocnost7plus
Reklama
Keramikárka Renáta z Modry nepotiera hus pred pečením mliekom, ako to zvyknú robiť niektoré kuchárky. Jej pečenú hus sme ochutnali a oblízali sme si všetky prsty. Inak už hus doma nepečieme. Uvidíte, jej RECEPT si takisto zamilujete.
Zdroj: Petra Bošanská
Zdroj: Petra Bošanská
Zdroj: Gurmet
Galéria k článku
9 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Chrumkavá PEČENÁ HUS: Super RECEPT, oblížete si prsty!Zdroj: NMH
Pečená hus z Modry
6 – 8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, ODLEŽANIE 1 DEŇ PEČENIE 4-5 HODÍN
Zdroj: Petra Bošanská
Pečená hus ako od babičky.
Potrebujete:
- 1 stredne veľká, asi 6-kilová hus
- 500 g soli
- trochu vody
POSTUP:
- Umytú hus dobre nasoľte a nechajte deň odležať. Potom ju poriadne umyte, znovu osoľte a vložte do pekáča. Podlejte trochou vody a pečte zakrytú pri 150 °C asi hodinu a pol.
- Hus odokryte, poprepichujte a polejte výpekom. Pečte odokrytú ďalšie 3 hodiny, ak treba, aj dlhšie. Počas pečenia ju pravidelne podlievajte výpekom.