Reklama

Najlepšia DOMÁCA HUSACINA: Upečte ju podľa prastarého RECEPTU z Modry, bude SKVELÁ!

Božskú husaciu masť Renáta pridáva do kapusty k husacine, do rôznych polievok pre lepšiu chuť alebo v nej opeká bielu pečeň. Zo 6-kilovej husi jej zostane asi 7 deci masti.

Zdroj: Wittekova Laura Spolocnost7plus

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Keramikárka Renáta z Modry nepotiera hus pred pečením mliekom, ako to zvyknú robiť niektoré kuchárky. Jej pečenú hus sme ochutnali a oblízali sme si všetky prsty. Inak už hus doma nepečieme. Uvidíte, jej RECEPT si takisto zamilujete.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Chrumkavá PEČENÁ HUS: Super RECEPT, oblížete si prsty!
    Zdroj: NMH

    Pečená hus z Modry

    6 – 8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, ODLEŽANIE 1 DEŇ PEČENIE 4-5 HODÍN

    Zdroj: Petra Bošanská

    Pečená hus ako od babičky.

    Potrebujete:

    • 1 stredne veľká, asi 6-kilová hus
    • 500 g soli
    • trochu vody

    POSTUP:

    1. Umytú hus dobre nasoľte a nechajte deň odležať. Potom ju poriadne umyte, znovu osoľte a vložte do pekáča. Podlejte trochou vody a pečte zakrytú pri 150 °C asi hodinu a pol.
    2. Hus odokryte, poprepichujte a polejte výpekom. Pečte odokrytú ďalšie 3 hodiny, ak treba, aj dlhšie. Počas pečenia ju pravidelne podlievajte výpekom.

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.