Reklama

Najlepší VAJEČNÝ KOŇAK na Vianoce od Vojta Artza: Šéf kuchárov na Slovensku má TOP RECEPT!

Šéfkuchár Vojtech Artz nám venoval výborný recept na vianočný vaječný koňak.

Zdroj: Matej Kalina/Dobré jedlo

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Hľadáte recept na najlepší vaječný koňak na tieto Vianoce? Vyskúšajte parádny recept od šéfkuchára Vojta Artza, ktorý vám vrelo odporúčame! Super tip aj na vianočný darček..

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Fantastický VAJEČNÝ KOŇAK na Vianoce: Recept šéfkuchára Vojta Artza!
    Zdroj: NMH

    Šéfkuchárovi spoločnosti Metro a prezidentovi Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov udelili aj cenu Grand Prix 2018 za celoživotné dielo. A my mu ďakujeme za ten najlepší recept na lahodný vianočný koňak, ktorý nám pre vás daroval!

    Zdroj: Matej Kalina

    Šéfkuchár Vojto Artz s rodinou pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo ich typické vianočné menu. Na snímke je vaječný likér.

    Vaječný koňak

    1 LITER, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 5 MINÚT

    Potrebujete:

    • 500 ml nesladeného kondenzovaného mlieka
    • 300-350 g krupicového cukru
    • pol vanilkového struku
    • 5  žĺtkov
    • 75 ml tmavého rumu
    • 75 ml brandy

    POSTUP:

    1. V kastróliku krátko povarte kondenzované mlieko, cukor a vanilkový struk. Nechajte trochu vychladnúť a struk vyberte.
    2. Pripravte vodný kúpeľ: Do kastróla s troškou vody ponorte misu, ale tak, aby sa nedotýkala vody. Do misy dajte žĺtky, pridajte mliečnu zmes a šľahajte nad parou do zhustnutia. Len čo je zmes dostatočne hustá, odstavte ju a nechajte vychladnúť. Do vychladnutej zmesi potom vmiešajte oba druhy alkoholu a prelejte do fľaše. Skladujte v chladničke. Na zdravie!

    A aké dobroty môžete urobiť z domáceho vaječného koňaku? To si pozrite v galérii článku >>>

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.