Najlepší VAJEČNÝ KOŇAK na Vianoce od Vojta Artza: Šéf kuchárov na Slovensku má TOP RECEPT!
10. 12. 2024, 16:03 (aktualizované: 11. 12. 2024, 6:48)

Zdroj: Matej Kalina/Dobré jedlo
Hľadáte recept na najlepší vaječný koňak na tieto Vianoce? Vyskúšajte parádny recept od šéfkuchára Vojta Artza, ktorý vám vrelo odporúčame! Super tip aj na vianočný darček..
Zdroj: shutterstock
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Šéfkuchárovi spoločnosti Metro a prezidentovi Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov udelili aj cenu Grand Prix 2018 za celoživotné dielo. A my mu ďakujeme za ten najlepší recept na lahodný vianočný koňak, ktorý nám pre vás daroval!
Zdroj: Matej Kalina
Šéfkuchár Vojto Artz s rodinou pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo ich typické vianočné menu. Na snímke je vaječný likér.
Vaječný koňak
1 LITER, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 5 MINÚT
Potrebujete:
- 500 ml nesladeného kondenzovaného mlieka
- 300-350 g krupicového cukru
- pol vanilkového struku
- 5 žĺtkov
- 75 ml tmavého rumu
- 75 ml brandy
POSTUP:
- V kastróliku krátko povarte kondenzované mlieko, cukor a vanilkový struk. Nechajte trochu vychladnúť a struk vyberte.
- Pripravte vodný kúpeľ: Do kastróla s troškou vody ponorte misu, ale tak, aby sa nedotýkala vody. Do misy dajte žĺtky, pridajte mliečnu zmes a šľahajte nad parou do zhustnutia. Len čo je zmes dostatočne hustá, odstavte ju a nechajte vychladnúť. Do vychladnutej zmesi potom vmiešajte oba druhy alkoholu a prelejte do fľaše. Skladujte v chladničke. Na zdravie!
A aké dobroty môžete urobiť z domáceho vaječného koňaku? To si pozrite v galérii článku >>>