Reklama

Najľahšia MRKVOVÁ TORTA na svete: Extra štavnatá a hotová za 40 minút!

Mrkvová torta s tvarohovým pudingom

Zdroj: Dobré jedlo/Petra Bošanská

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Autorka receptu Janka ju rada pečie aj na plechu – vtedy zamieša cesto zo 6 vajec, 6 lyžíc cukru aj múky. Vyskúšajte!

Mrkvová torta s tvarohovým pudingom

FORMA S PRIEMEROM 22,5 CM, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

  • 4 vajcia
  • 4 lyžice trstinového cukru
  • 4 lyžice polohrubej múky (špaldovej)
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 4 lyžice pomletých orechov
  • vanilkový extrakt
  • 2 mrkvy (nastrúhané)

Na puding:

  • 300 ml kokosového mlieka (môžete však použiť aj obyčajné alebo iné rastlinné mlieko)
  • 1 balenie pudingového prášku (Zlatý klas)
  • med
  • 1 balenie jemného tvarohu

Na ozdobu:

  • 1 smotana na šľahanie
  • med
  • horká čokoláda

Postup na ďalšej strane... 

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    VIDEOrecept na ľahký slaný mrkvový koláč so zeleným pestom
    Zdroj: Instagram@crowded_kitchen

    Zdroj: Dobré jedlo/Petra Bošanská

    Do prípravy zapojte aj svojich malých pomocníkov. Výsledok práce im bude chutiť :)

    POSTUP:

    1. Najprv upečte korpus: Žĺtky vymiešajte s cukrom, z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi pridajte múku, prášok do pečiva, pomleté orechy, trochu vanilkového extraktu a mrkvu, dobre premiešajte. Jemne vmiešajte sneh, prelejte do vymastenej formy a dajte piecť pri 160 °C na 25 minút.
    2. Uvarte puding: V kokosovom mlieku rozšľahajte Zlatý klas a varte, kým nezhustne. Puding nakoniec oslaďte medom. Nechajte ho vychladnúť a potom doň vmiešajte tvaroh.
    3. Vyšľahajte smotanu, oslaďte ju medom. Na vychladnutý korpus najprv naneste puding, počkajte, kým stuhne, a potom naneste šľahačku. Tortu vložte na hodinku do chladničky a podávajte ozdobenú hoblinami horkej čokolády.

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.