Najľahšia MRKVOVÁ TORTA na svete: Extra štavnatá a hotová za 40 minút!
22. 2. 2021, 8:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 23:32)

Zdroj: Dobré jedlo/Petra Bošanská
Reklama
Autorka receptu Janka ju rada pečie aj na plechu – vtedy zamieša cesto zo 6 vajec, 6 lyžíc cukru aj múky. Vyskúšajte!
Zdroj: Petra Bošanská/Dobré jedlo
Zdroj: pinterest.com
Zdroj: profimedia.sk
Galéria k článku
17 fotografiíPrejsť do galérie
Mrkvová torta s tvarohovým pudingom
FORMA S PRIEMEROM 22,5 CM, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
- 4 vajcia
- 4 lyžice trstinového cukru
- 4 lyžice polohrubej múky (špaldovej)
- 1 balenie prášku do pečiva
- 4 lyžice pomletých orechov
- vanilkový extrakt
- 2 mrkvy (nastrúhané)
Na puding:
- 300 ml kokosového mlieka (môžete však použiť aj obyčajné alebo iné rastlinné mlieko)
- 1 balenie pudingového prášku (Zlatý klas)
- med
- 1 balenie jemného tvarohu
Na ozdobu:
- 1 smotana na šľahanie
- med
- horká čokoláda
Postup na ďalšej strane...

Video Player is loading.
VIDEOrecept na ľahký slaný mrkvový koláč so zeleným pestomZdroj: Instagram@crowded_kitchen
Zdroj: Dobré jedlo/Petra Bošanská
Do prípravy zapojte aj svojich malých pomocníkov. Výsledok práce im bude chutiť :)
POSTUP:
- Najprv upečte korpus: Žĺtky vymiešajte s cukrom, z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi pridajte múku, prášok do pečiva, pomleté orechy, trochu vanilkového extraktu a mrkvu, dobre premiešajte. Jemne vmiešajte sneh, prelejte do vymastenej formy a dajte piecť pri 160 °C na 25 minút.
- Uvarte puding: V kokosovom mlieku rozšľahajte Zlatý klas a varte, kým nezhustne. Puding nakoniec oslaďte medom. Nechajte ho vychladnúť a potom doň vmiešajte tvaroh.
- Vyšľahajte smotanu, oslaďte ju medom. Na vychladnutý korpus najprv naneste puding, počkajte, kým stuhne, a potom naneste šľahačku. Tortu vložte na hodinku do chladničky a podávajte ozdobenú hoblinami horkej čokolády.