objednať časopis
všetky kategórie

„Byliniek na imunitu je viac... no ruža šípová nažíva spolu s človekom už celé tisícročia.," hovorí bylinkárka Anka Kopáčová z Vrbového.

Zbierali ich už naše babičky a dobre vedeli, prečo to robia. Šípky sú hodnotné pre množstvo vitamínov, minerálnych látok a flavonoidov. Pravidelnou konzumáciou extraktu zo šípok je možné znížiť hladinu cholesterolu v krvi, krvný tlak a tiež udržať optimálnu hladinu glukózy. 

Nájdete ju pri cestách, na brehoch. Vďaka svojim účinným látkam, vitamínom, flavonoidom, lykopénu sú jej liečivé účinky rozmanité a výrazné. Čaj zo šípok sa používa pri prechladnutí, infekčných chorobách, ale aj pri avitaminóze,  skorbute, rekonvalescencii, vysokom cholesterole... a najmä na zlepšovanie imunity," odporúča  známa bylinkárka Anka Kopáčová.

Bylinkový čaj na zvýšenie imunity.
Čítajte viac
Čaj PROTI KORONE + 3 skvelé TIPY od známej bylinkárky: „Želám vám všetkým veľa zdravia!"

V šípkach sa nachádzajú vitamíny C, A, B1, B2, B6, B9, E, K, minerálne látky ako fosfor, horčík, draslík, mangán, vápnik, sodík a železo. Pre svoj vysoký obsah vitamínu C, v kombinácii s ostatnými vitamínmi a minerálmi, sú šípky pomocou pre imunitný systém pri nachladnutí a chrípke. Šípky majú tiež protizápalový účinok.

Kategórie