Na ovocný koláč, tart, nákyp, páj, cheesecake či crumble. Všade tam jej to pristane.

Postup je naozaj jednoduchý. Len prstami zľahka zmiešajte všetky ingrediencie, nasypte na koláč a dajte piecť!  Pri múčnikoch, ktoré sa pečú dlhšie, mrveničku nasypte až na predpečený koláč a pečte  asi 15 minút do zlatista.

Orechová mrvenička
Orechová mrvenička
Zdroj: Dobré jedlo

Dobrá mrvenička

  • Mala by obsahovať minimálne tri prísady – tuk, suchú ingredienciu a sladidlo.
  • Z tukov môžete použiť maslo, kokosový tuk alebo orechové maslo.
  • Zo suchých ingrediencií  si vyberte s hrubej, polohrubej múky alebo krupice, ovsených vločiek, orechov, maku, mandlí, kokosu i rozdrvených keksov.
  • Cukor použite kryštálový, kokosový alebo trstinový.
  • Posýpku skúste podľa typu koláča dochutiť škoricou, vanilkou, čokoládou, citrusovou kôrou alebo bylinkmai.

Kategórie